Vanlı kadın çiftçinin hüzünlü Türkiye birinciliği

Tarım Ve Orman Bakanlığının “tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı” Kapsamında Düzenlenen Yarışmada Türkiye Birincisi Olan Girişimci Kadın Çiftçi Aslıhan Damar, Kendisine Destek Veren Kayınbabasının Hayatın

Van Haberleri 30.10.2019 10:49:50 0
Vanlı kadın çiftçinin hüzünlü Türkiye birinciliği
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.10.2019 10:49

Tarım ve Orman Bakanlığının “Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı” kapsamında düzenlenen yarışmada Türkiye birincisi olan girişimci kadın çiftçi Aslıhan Damar, kendisine destek veren kayınpederinin hayatını kaybetmesinden dolayı buruk bir sevinç yaşadı.

Tarım ve Orman Bakanlığının “Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programına” Van’dan “Kaya Balı Üretimi” projesiyle katılan Aslıhan Damar, Türkiye birincisi oldu. Van birinciliği sırasında sevincini kendisine destek veren kayınbabasıyla paylaşan 3 çocuk annesi Damar, Ankara’daki Türkiye birinciliği sırasında sevincini paylaşamadı. Van programının ardından kayınbabasını kaybeden Damar, hüzünlü bir sevinç yaşıyor.

Türkiye’de 81 ilin katılımıyla düzenlenen yarışmada projesiyle birinci olan girişimci kadın Aslıhan Damar, azmiyle diğer kadınlara da örnek oldu. İHA muhabirine konuşan girişimci kadın çiftçi Damar, kadınların her zorlu işi başaracağını belirtti. Proje yarışmasına kayınbabası ve eşinin isteği üzerine katıldığını ifade eden Damar, “İlk olarak Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne giderek yarışmayla ilgili bilgi aldık ve ardından kurslara katıldık. Bir haftalık kurstan sonra projemizi hazırladık. İlk olarak projemiz Van’da birinci oldu. Projemiz Ankara’da da 81 il arasında birinci oldu. Şu an bunun mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“Kadınların her alanda başarılı olacağına inanıyorum”

İmkan tanındığında kadınların her alanda başarılı olacağına inandığını dile getiren Damar, “Projemizin Türkiye birincisi seçilmesi benim için çok güzel bir duygu oldu. Bütün kadınların her alanda başarılı olacağına inanıyorum. Bence kadınların yapamayacağı bir iş yoktur. Arıcılık da çok zor bir meslek, ancak işimiz olduğu ve ailece bu işi yaptığımız için üstesinde gelebiliyoruz” diye konuştu.

“Keşke Türkiye birinciliğimi de görseydi”

Kayınbabasının Van birinciliğini görürken, Türkiye birinciliğini göremediğini ve bunun için çok üzgün olduğunu anlatan Damar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kayınbabam Van’da birinci olduğum zaman çok sevinmişti. Ancak Ankara’daki Türkiye birinciliğimi göremedi. Keşke Türkiye birinciliğimi de görseydi. Kayınbabamın bana desteği çok oldu. Kendisini her gün tekrar tekrar rahmetle anıyorum.”

“Keşke babam sağ olsaydı, o günü görseydi”

Babasının, eşinin Van birinciliği sırasında büyük sevinç yaşadığın ancak Ankara’daki birinciliğini göremediğini ve bunun için de çok duygulandığını ifade eden Tarkan Damar ise “Uzunca bir süredir ailece arıcılık mesleğini icra ediyoruz. Piyasaya çok sayıda sahte bal yayıldığı için bunun önüne geçmek istedik. Bizlerde hakiki balı piyasaya sürmek istedik. Bunun içinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde açılan kurslara eşimi yazdırdık. Düzenlenen kursun ardından eşimin hazırladığı proje Van birincisi seçildi. Eşim Ankara’da da Türkiye birincisi seçildi. Keşke rahmetli babam sağ olsaydı, o günü görseydi. Eşim birinci olduğu zaman çok duygulandım. Keşke babam bugünleri görseydi. Bu başarı onun katkısıyla oldu. Yeni projelerimiz için daha iyi desteğe ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ