Vanlı İş Adamı Zahir Kandaşoğlu 'Dünya Kalvatı Günü' etkinliğine neden tepki gösterdi? İşte detaylar...

Van Ticaret Sanayi Odası Eski Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Van TSO tarafından 7 Haziranda yapılması planlanan Dünya Kahvaltı Günü etkinliğine “İnsanlar can derdinde, şimdi zamanı mı” diyerek tepki gösterdi.

Van Haberleri 4.06.2020 13:49:10 0
Vanlı İş Adamı Zahir Kandaşoğlu 'Dünya Kalvatı Günü' etkinliğine neden tepki gösterdi? İşte detaylar...
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Ticaret Sanayi Odası Eski Başkanı ve İş Adamı Zahir Kandaşoğlu, Van TSO tarafından 7 Haziran’da yapılması planlanan Dünya Kahvaltı Günü etkinliğine tepki göstererek, “Van TSO yaptığı bu zamansız çalışmalarla ne yaptığını bilmiyor” dedi.

Korona virüs salgını döneminde yapılacak olan Dünya Kahvaltı Günü etkinliğinin yanlış bir zamanda yapıldığını ve salgını daha fazla yaymasına sebep olabileceğini kaydeden Kandaşoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

VAN TSO SALGININ DAHA ÇOK YAYILMASINA SEBEP OLACAK
Van TSO Başkanı düne kadar evindeydi. Bugün bir anda ortaya çıkarak Kahvaltı Günü etkinliği yapacağım diyor. Herkes bunun şokunu yaşıyor ve yapılan çalışma aynı zamanda ilimizin kültürüne de yakışmadı. Bu ilde nasıl bir siyaset, nasıl bir politika yapmak istiyorlarsa bunu bilemiyoruz. Yine bir gün şov yaptılar dediler ki; VOTAŞ’ı alıyoruz ve VOTAŞ dünyada bir numara olacak, Doğu Anadolu Bölgesinin hayvancılık bölgesi olacak. Ama üç ay içinde kapandı, yine bugün gibi ani bir giriş yaptılar ama zarar ettiler.

İŞ DÜNYASINA ÖNDERLİK YAPMASI GEREKEN VAN TSO, NE YAPTIĞINI BİLMİYOR
Bugün halkın, işçinin, çalışanın derdine bakın,  bir de Van TSO’nun yaptığı harekete bakın, bu akıl almaz bir iştir. Bugün ticaret odası ilin sermayesini, AVM, esnafı, iş yerlerini yönetmesi lazım, önderlik yapması lazım, fikir babası olup, fikir üretmesi lazımken kalkıp kahvaltı programı düzenliyor. Ben kahvaltının acısını yaşayan bir insanım ‘Dünya Kahvaltı Günü’ diyorlar, ama ben 500 iş insanını Van’a getirdim hiçbiri kahvaltı yapamadı ve ben onlar karşısında mahcup oldum. Bu durumu biz konuşmuyoruz ilimize zarar gelmesini istemiyoruz. Bunun adı ne yaptığını bilmemekten başka bir şey değildir.

ESNAFI VE İŞLETMELERİ GEZİN, KİMİN NE DERDİ VAR ÖĞRENİN
Van TSO ne zamana kadar halkı kandıracak ve halkla alay edecek? Yapılması planlanan çalışma Van halkına hakarettir, Kahvaltı salonu işleten esnafa büyük bir zulümdür. Turizmcilerle alay etmektir, bunun adı başka bir şey de değildir. Buradan Van TSO Başkanına sesleniyorum; esnafı gezin, otelleri, caddeyi, işletmeleri gezelim, Van’da kocaman bir otelde 180 kişi çalışıyor, otel sahibi kendi cebinden 3 aydır para ödüyor çalışanları mağdur olmasınlar diye. 

ESNAFIN DERDİNİ DÜŞÜNMÜYORSUN, ‘GELİN KAHVALTI GÜNÜ YAPALIM “ DİYORSUN
Gidip mağdur olan esnafı ziyaret etmiyorsun ne yapalım, nasıl yapalım, ne gibi bir çözüm bulalım derdine düşmüyorsun, bütün bu sıkıntıları arkana bırakıp gelin kahvaltı günü programı yapalım diyorsun böyle bir mantık. Dünyanın hiçbir yerinde insanına bu şekilde bir hakaret etme tarzı görülmemiş. 

VAN’IN GELECEĞİ VE GENÇLER ÖNEMLİ
Yerel basın, STK’ların ve kurumların buna karşı çıkması gerekiyor. Bu ilin geleceği ve gençleri önemli, yarın hepimiz öleceğiz, bu gençliğin ne suçu var. Dönem kahvaltı dönemi değil, bu salgın döneminde böyle bir programın yapılması yanlıştır. 

İNSANIMIZ TAZİYESİNE GELEMİYOR, SİZ KAHVALTI ŞOVU YAPACAKSINIZ
Adamın anne, babası virüsten veya normal bir şekilde hayatını kaybediyor, il dışında ki adam taziyesine gelemiyor, biz çıkıp şov yapacağız ve adına kahvaltı tanıtımı diyeceğiz. 

Kentte taziyeler, toplu, bir arada durmak yasakken Van TSO bu kargaşanın içinde halkın acısını, sorununu unutup şov yapacak. Bir taraftan trafiği kilitleyecek, diğer taraftan vatandaşın canını tehlikeye atacak. Ne yaptığını bilmeyen Van TSO’nun millete bu şekilde acı çektirmeye hakkı yok. 

KAHVALTI GÜNÜNE KARŞI DEĞİLİZ, ANCAK ŞİMDİ SIRASI DEĞİL
Kahvaltı tanıtımına karşı değiliz, bu süreç geçtikten sonra istedikleri gün yine tanıtım programını düzenlesinler. Bugün yapılacak iş esnafı gezip oda olarak onların yanında olduklarını belirtmek, kredide zorluk çıkaran banka varsa, bu sorunu gidermek. Esnafa moral amaçlı ziyaretler yapmak, sorun dinlemek, sorunlara karşı mücadele etmek. Ama Van TSO bütün bu sorun sıkıntıları göz ardı ederek Devletin çıkardığı ilk normalleşme sürecinde kahvaltı programı yapıyor. 

VAN TSO’DA BÖYLE BİR YÖNETİM ANLAYIŞI OLAMAZ
Dışardan bakan insan bu halimize gülüyor, yönetim anlayışı bu değil. Halk hastaneye gitmeye korkuyor, biz kalkmış hangi konuda tartışıyoruz, bu bizim eksikliğimiz, bugün yasaklar kalktı dışarı çıkıyoruz, o gün de toplu kahvaltı programı yapıyoruz. 

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez 'kahvaltı salonlarımız da farklı ürünler satılıyor, lavabo eksiği var' diyor bu sözün üzerinde Van TSO kalkıp neyin reklamını, neyin tanıtımını yapıyor, önce eksikliği gidersin sonra rekora koşsun. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem