Vanlı iş adamı Ukrayna’da yaşadıklarını anlattı

Türkiye’nin yemek kültürünü tanıtmak için Ukrayna’nın Vinnitsya şehrinde restoran kuran işletmeci Muhlis Yılmaz, orada yaşadıklarını anlattı.

Van Haberleri 10.04.2022 09:48:06 0
Vanlı iş adamı Ukrayna’da yaşadıklarını anlattı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.04.2022 09:48

Türkiye’nin yemek kültürünü tanıtmak için Ukrayna’nın Vinnitsya şehrinde restoran kuran işletmeci Muhlis Yılmaz, orada yaşadıklarını anlattı.

Türkiye’nin yemek kültürünü tanıtmak için Ukrayna’nın Vinnitsya şehrinde kendi restoranını kuran işletmeci Muhlis Yılmaz, Rus-Ukrayna savaşı nedeniyle Van’a dönüş yaptı. Zorlu yolculuk serüveninin görüntülerini videoya çeken Muhlis Yılmaz, çektiği görüntüleri, İhlas Haberi Ajansı (İHA) Erciş muhabiri ile paylaştı. Rusya’nın saldırısı altındaki Ukrayna’nın Vinnitsya şehrinde, bombaların havada uçuştuğunu aktaran Yılmaz, “Artık orada kalmak imkansızdı. Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğumuzun yetkililerine ulaştık ve durumumuzu anlattık. Yetkiler de Türkiye’ye dönmek isteyenler için tren ayarladı. Trene bindik ve belli yol gittikten sonra güvenli bir bölgede trenden inip hazır bekleyen otobüslere bindik. Daha sonra otobüslerle Romanya’nın Başkenti Bükreş’e geldik. Burada Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği yetkilileri ile Türk İş Adamları Genel Sekreteri Barbaros Çekar tarafından karşılandık. Türk, Azeri veya Ukraynalı ayrımı yapmaksızın misafir edildik. Romanya’da misafir edildikten sonra uçakla Türkiye’ye geldik. İstanbul’dan da otobüsle memleketim Erciş’e geldim. Ukrayna’dan İstanbul’a kadar ki yolculuğumuzda hiçbir ücret ödemedik. Yol boyunca ücretsiz yemek, çocuklar için her şey vardı. Yiyecek, içecek, her kes her istediğini alabiliyordu. Allah devletimize zeval vermesin” dedi.

“Ülkemize, devletimize sahip çıkalım”

Türkiye’nin eşi benzeri olmayan bir ülke olduğunun altını çizen Yılmaz, “Üstümüzden bombalar uçuyordu. Sınırlarını açan bazı Avrupa ülkeleri, “Bize gelin, buradan da ülkenize geçin” dediler. Ama Türkiye, insanları kendi adreslerinden aldı. Yani bu çok büyük bir şey. Ülkemiz gerçekten çok güzel. Ülkemize sahip çıkalım. Bizim otobüslerimiz, uçaklarımız, hiç kimseyi ayırmadan kendi imkanlarıyla ve beş kuruş para almadan hepimizi aldı. Yarın savaş olduğunda, şimdi bizi maşa gibi kullanan insanlar, kendini kurtarmanın derdine düşecekler. Bizleri hatırlamaz bile. Lütfen ülkemize, halkımıza, devletimize sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.

Türkiye Gençlik Vakfı Erciş Temsilcisi Engin İşler ise Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğunun kendisi ile irtibata geçtiğini aktararak, “Hemşerimiz Muhlis Yılmaz, Vinnitsya’dan alınıp Romanya’ ya getiriliyor. Romanya’dan İstanbul’a, İstanbul’dan da bu gün çok şükür Erciş’e geldi. Biz ülkemizle bir kez daha gurur duyduk. Hiçbir vatandaşımızı savaşın içinde bırakmadı. En iyi şekilde müdahale edip tahliyeleri gerçekleştirdi” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ