Vanlı İş Adamı Kandaşoğlu, "Turizm ve ticaret canımızdan önemli değil"

Van Ticaret Sanayi Odası eski Başkanı ve Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu Kapı Köy Sınır kapısının kapatılmasının Van halkını korona virüs konusunda rahatlattığını söyledi.

Van Haberleri 12.03.2020 16:38:05 0
Vanlı İş Adamı Kandaşoğlu, "Turizm ve ticaret canımızdan önemli değil"
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Ticaret Sanayi Odası Eski Başkanı ve Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu korona virüsü nedeniyle sınır kapısının kapanmasının devletin aldığı önemli ve yerinde bir karar olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı'nın korona virüs konusundaki tedbirlerinin Van halkının mutlu ettiğini ifade eden Kandaşoğlu, İran Sınır Kapılarının ticaret için açık bırakılması gerektiğini söyleyenler için de tepki gösterdi.

Başka Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ve Bilim Kurulu Üyeleri'ne aldıkları kararlar ve yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür eden Kandaşoğlu, “Cumhurbaşkanlığımızın ekibi başta olmak üzere Sağlık bakanımıza ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın sahada ki çalışmaları, teknik anlamdaki çalışmaları, gece gündüz demeden tüm detaylara dokunmasını büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. Bu kapıların kapanmasında da son derece memnunuz, bunun için Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sağlık Bakanımıza teşekkür ediyoruz. İran’da yaşanan korona virüsü vakası çok başka bir olaydır. Virüse yakalananlar cadde, sokaklara düşmüş öz evlatları bile elini atıp kaldırmıyor. Kapıların kapatılmasıyla büyük bir beladan kurtulmuş gibi görünüyoruz. Tam anlamıyla belli değil ama bu güne kadar kapı kapatılmayıp açık kalsaydı, bugün Ankara’ya bile yolculuk yapamazdık, bütün Van karantina altına alınırdı.” dedi.

"EKONOMİYE OLAN ETKİ CANIMIZDAN DAHA ÖNEMLİ DEĞİL"
Van TSO Başkanı Necdet Takva ve VOSİAD Başkanı Şemsettin Bozkurt’un yaptığı Van’ın kaybı açıklamalarına da değinen Kandaşoğlu, “Şayet İran Sınır Kapıları kapatılmamış olsaydı, şimdi bırakın Van'da ticareti, turizmi ve ihracaatı konuşmayı, evladımız Ankara'da hastanede yatsa ziyaretine dahi gidemezdik. Çünkü kapılar kapatılmasaydı, irandaki virüs Van'a bulaşırdı ve Van karantina altına alınırdı. Ne Van'a girebilir, ne de Van'dan çıkabilirdik. Yani Van Türkiye ve dünya açısından gelinmesi yasak bölge olurdu ve bir anlamda haritadan silinmiş olurduk. İran Komşumuz ve şuan orada ciddi bir tehlike var, bu vakalar Van’da olsaydı, diğer illerimiz bizi dışlayacak ve istemeyecekti. Bazı kişiler cahillik etti, kapı kapanmasın, ticareti de düşünelim açıklamalarında bulundular. Sağlık yoksa kim ne yapacak ekonomiyi, sağlık yoksa kim ne yapacak parayı, kapılar kapanmasa şuan Van karantina altına alınırdı. Ticaret ve turizm benim canımdan önemli değil. İran’da parası olan Tahran’dan, Tebriz’den İstanbul, Antalya’ya uçuyor, parası olmayan Van’a geliyor 300 milyon neyin kaybı, buraya gelen aileler kişi başı değil aile boyu bir porsiyon yemek istiyor. Tamam Van’ın turizmine, ekonomisine etkisi var ama 300 milyon değil.  Sonuç olarak kapıların kapatılması doğru bir politika ve halkı büyük oranda rahatlattı. Bütün Van halkı kapının kapatılmasından çok mutlu, çok olumlu. İnşallah bu virüsü de atlatırız." dedi.

"SOSYAL MEDYA YALANLARINA DEĞİL RESMİ AÇIKLAMALARA İTİBAR EDİN"
Başta virüs konusu olmak üzere yaşanan doğal afetler ve gelişmeler konusunda sosyal medyada yalan yanlış paylaşımlar yapıldığına dikkat çeken Kandaşoğlu, "Virüs konusunda vatandaş sosyal medya algılarını değil, direk Sağlık Bakanımızın haber ve paylaşımlarını takip etmelerini öneriyorum. Sosyal medyada değişik çevrelerin kendi amaç ve düşüncelerine göre yaptıkları paylaşımlar ile halkı yanıltıyor. Bu da panik oluşmasına neden oluyor. Panik yapmaya gerek yok, devletimiz alınması gereken tedbirleri alıyor ve açıklamaları yapıyor. Devletimizin açıklamalarını takip edersek kendimizi daha iyi koruyabiliriz”  dedi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem