Vanlı İş Adamı Kandaşoğlu, “Başkale halkı devletin yanında”

Van Ticaret Sanayi Odası Eski Başkanı ve Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İş Adamı Zahir Kandaşoğlu Van’ın Başkale ilçesinde meydana gelen depremde devletin tüm kurumları ile ilk andan itibaren vatandaşa sahip çıktığın

Van Haberleri 16.03.2020 15:01:15 0
Vanlı İş Adamı Kandaşoğlu, “Başkale halkı devletin yanında”
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Başkale’de depremzedelerle ilgili yapılan çalışmaların devlet tarafından eksiksiz ve zamanında yapıldığını dile getiren Van Ticaret Sanayi Odası Eski Başkanı ve Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, “Halk devletin ve tüm kurumların kendisine sahip çıkışını gördü ve devlete dua etti. Devletimizin şefkatli ve kudretli elini yanlarında hisseden Başkale halkı devlete müşekkir” dedi.

“DEPREMDE YAPILAN ÇALIŞMALAR HERKESİN TAKDİRİNİ KAZANDI”
Deprem yaşandığı ilk dakikalarda olay yerine vardığını söyleyen Kandaşoğlu jandarma ekiplerinin canla başla çalışmalarının vatandaşlar tarafından takdir edildiğini ifade etti. Depremin hemen ardından devlet büyüklerinin de olay yerine intikal etmesiyle sorunların tamamen çözüldüğünü belirten Kandaşoğlu, “Başkale halkı devletinin yanındadır, depremde yapılan çalışmalar her kes tarafından takdir edildi” dedi.

“DEPREM BÖLGESİNE ÖNCE JANDARMA SONRA DA AFAD EKİPLERİ GELDİ”
Başkale’de yaşanan depremin ardından olay yerine ilk gidenlerden biri olduğunu ifade eden Kandaşoğlu, “Acil ihtiyaçları sordum, ilk acil ihtiyaç gıda ve yaşam malzemesi bunu hemen tedarik etmeye çalıştık. Deprem bölgesine gittiğimiz zaman jandarma ekiplerinden başka kimse yoktu, gittiğimde her evin başında bir gurup jandarma vardı, subay, astsubay, er, erbaş hep birlikte enkaz atında hayatını kaybeden ve yaralıları kurtarıyordu, sonra AFAD ekipleri geldiği zaman jandarma ekipleri tüm sıkıntıları bitirmişti. Köy halkı bile bizden önce jandarma ekipleri buradaydı,  jandarma ekipleri olayın ilk otuz dakikasında ölü ve yaralıları enkaz altından çıkarmıştı.” dedi.

“BAŞKALE’DE AİLELER ‘ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN’ DİYE DUA ETTİ”
Deprem haberinin ulaşması üzerine yardım ve destek amacıyla hemen bölgeye gittiğini söyleyen Kandaşoğlu, “Köy halkı o kadar memnuniyetini dile getirdi ki bende orada şok oldum. Bu beklenmeyecek bir durumdu. Başkale yıllardır HDP’nin tabanıydı, ama yaşlısından gencine herkes devlete, askere, hükümete dua ediyordu, özellikle asker kısmına çok büyük bir minnet duyuyordular, bu tabloyu görmek beni çok mutlu etti. ‘Çocuklarımız, ailemiz ve akrabalarımızla devletimizin yanındayız’ diyen Başkale’de halkı ‘Allah devletimize zeval vermesin’ şeklinde dua ediyordu. Çalışmaların ardından benimle birlikte yardıma gelen kuruluşlara geri dönelim devlet burada gerekli çalışmaları, önlemleri almış bize gerek yok dedim ve Van merkeze geri döndük.” diyerek deprem bölgesinde gördüklerini anlattı.
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler: