Vanlı güreşçiler Bingöl’den 8 madalyayla döndüler

Türkiye Güreş Federasyonu Ve Din Eğitimi Genel Müdürlüğü Tarafından Bu Yıl İlki Düzenlenen Anadolu İmam Hatip Liseleri Arası Güreş Grup Müsabakasında Van Ekibi 4 Altın, 4 Bronz Ve 1 Takım Üçüncülüğü Elde Etti.

Van Haberleri 2.12.2019 13:57:02 0
Vanlı güreşçiler Bingöl’den 8 madalyayla döndüler
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.12.2019 13:57

Türkiye Güreş Federasyonu ve Din Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl ilki düzenlenen Anadolu İmam Hatip Liseleri Arası Güreş Grup Müsabakasında Van ekibi 4 altın, 4 bronz ve 1 takım üçüncülüğü elde etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokole bağlı olarak Türkiye Güreş Federasyonu ve Din Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl’de bu yıl ilki düzenlenen ve 18 ilden 406 sporcunun katılımıyla yapılan Anadolu İmam Hatip Liseleri Arası Güreş Grup Müsabakaları; A Gençler, B Serbest ve Greko-Romen kategorilerinde yapıldı. Müsabakalara katılan Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Güreş Takımı sporcuları 4 altın ve 4 bronz madalya olmak üzere toplamda 8 madalya ve takım halinde ise üçüncülük elde ederek İstanbul’da yapılacak olan Türkiye finaline katılmaya hak kazandılar. Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Güreş Antrenörü Cahit Cevizci, yarışmaya 8 sporcuyla katıldıklarını belirterek, “Güreşçilerimiz çıktıkları zorlu rakipleri karşısında ilimize 4 altın, 4 bronz olmak üzere toplamda 8 madalya ve takım halinde ise üçüncü sırada yer alarak ileri ki tarihlerde İstanbul’da yapılacak olan Türkiye finallerine katılmaya hak kazandık. İlimiz adına böyle güzel başarılar sergileyen tüm güreşçilerimizi bir kez daha tebrik ediyoruz. Katıldığımız yarışmalarda bizlerden destekleri esirgemeyen başta il müdürlüğümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise, bu yıl ilk defa Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Bingöl’de 18 ilden 406 sporcunun katılımıyla yapılan İmam Hatip Liseleri Arası Yıldızlar Grekoromen Güreş Müsabakalarına katılan sporcuların ellerinden gelen tüm gayreti minderde sergileyerek farklı kategorilerde 4 altın, 4bronz ve takım halinde üçüncülük elde ettiklerini belirtti. İnanç, “Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak başta antrenörlerimize teşekkür eder, müsabakada dereceye giren tüm sporcularımızı bir kez daha yürekten kutluyor, kendilerine bundan sonraki katılacakları müsabakalarda başarılar diliyoruz" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ