Vanlı emekliler zamdan memnun değil

Memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yılın ikinci yarısı için enflasyon farkı nedeniyle zam oranı belli oldu. Memur ve emeklilerin zam oranı yüzde 5.75 oldu. Tüm İşçi Emeklileri Derneği Van Şube Başkanı Naci Şahin, zamdan

Van Haberleri 4.07.2020 13:26:16 0
Vanlı emekliler zamdan memnun değil
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarıyla memur ve emeklinin maaşlarına yansıtılacak olan zamda belli oldu. Memur ve emeklilerin zam oranı yüzde 5.75 oldu.
Yeni zamla ilgili Van Postası Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Tüm İşçi Emeklileri Derneği Van Şube Başkanı Naci Şahin, Vanlı emekliler olarak zamdan memnun olmadıklarını ve bekledikleri zam oranını alamadıklarını söyledi.

“ALDIĞIMIZ ZAM BİZİ MUTLU ETMEDİ”
Emeklilerin gözden düşmüş bir ahali olarak değerlendirildiğini belirten Tüm İşçi Emeklileri Derneği Van Şube Başkanı Naci Şahin, “Her yıl olduğu gibi bu yılda hayal kırıklığı içerisindeyiz. Malum geçtiğimiz hafta emekliler haftasıydı. Emekliler bir umutla bu yıl gerçek enflasyon oranında zam beklerken, maalesef yine hayal kırıklığına uğradı. Aldığımız zam bizi mutlu etmedi. Emekliler gözden düşmüş bir ahali olarak değerlendiriliyor. Ama yapacak bir şeyimiz yok. Biz ülkemizi çok seviyoruz. Ülkemizin menfaati için her şeyden feragat ederiz. Hatta devletimizin ihtiyacı varsa bu 5.75’de bize vermesin. Çünkü bizim yaramıza derman değil. Bizim yaramız iyileşmeyecek. Bunun için Allah devletimize zeval vermesin derken, devletimiz de emekleri göz ardı etmesin. Zaten aldığımız zammı 2 ay içerisinde ilaç, reçete, muayene parası farkları olarak bitireceğiz. Geri kalan 4 ayda ise yine eskiye talim edeceğiz. Kaderimiz buymuş. Herkes bir gün emekli olacak. Emekli olunca bizim şuanda neler söylemek istediğimizi o zaman belki daha iyi anlarlar” ifadelerini kullandı. 

“DEVLETİMİZİN VAR OLMASI İÇİN FEDAKÂRLIK ETTİK”
Başkan Şahin intibak yasasının biran önce çıkarılmasını istediklerini belirterek, “Devletimizin var olması için emekliler olarak bugüne kadar fedakârlık ettik. Bugünden sonrada yapmaya hazırız. Belki meclisteki Sayın Vekillerimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere emeklilerin sesine bir nebzede olsa kulak verirler. Bizim şuanda mecliste bekleyen ve tüm emeklileri kapsayan intibak yasasını da biran önce çıkarırlarsa belki ömrümüzün bu son demlerinde rahat ederiz diye düşünüyoruz. Bu zam bizi mutlu etmemiştir ama Allah bunu da elimizden almasın” dedi. 

“EMEKLİYE GELDİĞİ ZAMAN BÜTÇE YOK DENİLİYOR”
Zam taleplerinin piyasadaki gerçek enflasyona göre verilmesinden yana olduğunu söyleyen Başkan Şahin, “Bizim ne istediğimizi devlet yetkilileri gayet iyi biliyor. Ama emekliye geldiği zaman bütçe yok deniliyor. Ben özellikle Van Milletvekillerimize seslenmek istiyorum. Türkiye’nin doğusunda, batısında, güneyinde, kuzeyinde bütün illerinde emeklilere konutlar yapıldı. Vanlı emeklilere ödeyebileceği şekilde TOKİ yapılmasını istiyoruz. Başbakan Ahmet Davutoğlu döneminde bize verilen sözler maalesef ondan sonra tutulmadı. Bizi göz ardı ediyorlar. Van’da TOKİ yapılmış deniliyor. Onlar zaten AFAD konutudur. Elazığ’a ne kadar yapıldıysa onun 4’te 1’nin Van’a yapılmasını istiyoruz. Malatya’ya ne kadar yapıldıysa onun yarısı kadar Van’a istiyoruz. Vanlının sesini lütfen duysunlar. Vanlı emekliler olarak gerçekten TOKİ’ye ihtiyacımız var. 50 yıl devlete hizmet ettim, benim bile konutum yok. Bütün kayıtlarımız, evraklarımız ve taleplerimiz Bakanlık ve Van Valiliği’nde mevcut. Eğer bugün Vanlı dışarıya kaçmışsa bunun nedenlerini öncelikle Sayın Vekillerimiz daha sonra devlet yetkililerimiz düşünsünler” diye konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem