Tarih: 07.03.2020 10:53

Vanlı Eğitimci Garip Kızılkaya Hayatını Kaybetti

Facebook Twitter Linked-in

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi Sorumlusu olan Garip Kızılkaya İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Kırgızistan'da öğretmenlik yaptığı süreçte kansere yakalanan ve İstanbul'da bir süredir tedavi altında olan Kızılkaya, dün hayatını kaybetti.

Eski Devlet Hastanesinde çalışan Sıddık Kızılkaya'nın oğlu, Mürsel ve Ferhat Kızılkaya'nın kardeşi,  Garip Kızılkaya'nın cenazesi (Cumartesi) saat 11:00'da Van Ferit Melen Havalimanından alınarak, İstasyon Mahallesinde bulunan Camii Kebir'de ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası Selimbey Mezarlığına defnedilecek.

Aile taziyeleri Tuşba, İstasyon Mahallesindeki Camii Kebir Taziye Evinde kabul edecek.

SOSYAL MEDYA'DA BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI YAYIMLADI

Garip Kızılkaya'nın vefatından ötürü  Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer bir çok kurum ve kuruluş amiri ve öğretmen arkadaşları ile öğrencileri başsağlığı mesajı yayınladı.

AK Parti MYK Üyesi, Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, "İslami camianın aziz gençlerinden ve emektarlarından olan değerli kardeşim, güzel ahlaklı Garip Kızılkaya'nın vefatını büyük bir teessürle öğrendim.
Allah rahmet eylesin.Ailesine sevenlerine sabır ihsan eylesin.Onun açtığı yolda hizmet edecek gençlerin varlığı sadakai cariyesidir." ifadelerine yer verdi.

Van Edremit Belediye Başkanı Av. ismail Say, "Tüm hayatı ile örnek şahsiyet olan Garip Kızılkaya kardeşime Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine  ve tüm sevenlerine sabrı Cemil dilerim. “Allah seni cennetinde ağırlasın güzel kardeşim...” ifadelerini kullandı ve bunun gibi sosyal medya hesaplarından bir çok kurum amiri taziye mesajı yayımladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —