Vanlı atletten birincilik madalyası

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Takımı sporcularından Ömer Amaçtan, Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivalinde (EYOF 2017) 8.34’lük derecesi ile altın madalya kazandı.

Van Haberleri 1.08.2017 11:18:30 0
Vanlı atletten birincilik madalyası
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.08.2017 11:18

Macaristan’ın Györ kentinde 2 bin 500 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivaline (EYOF 2017) Türkiye Atletizm Milli Takımı adına katılan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcusu Ömer Amaçtan; 2001 ve 2002 doğumlu 3 bin metre yıldızlar kategorisinde birincilik madalyası kazandı. Ömer Amaçtan’ın antrenörü Halil Önay, Avrupa Olimpiyat Komitesi tarafından iki yılda bir düzenlenen organizasyonuna Ömer Amaçtan ile katıldıklarını belirterek, “Sporcumuz Ömer ile birlikte ülkemiz adına bu zorlu yarışmalarda ezeli ve bizlerden çok daha iyi imkanlara sahip olan insanlar ile yarışmalara katılıp onları geride bırakarak ülkemize birincilik madalyasını kazandırdık. Başta sporcum Ömer Amaçtan’ı ve burada centilmence mücadele sergileyip başarılı dereceler elde eden bütün sporcularımızı, antrenörlerimizi de bir kez daha yürekten kutluyoruz. Ülkemiz ve ilimiz adına aldığımız güzel başarılarımızda bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Türkiye Atletizm Federasyon Başkanımız Sayın Fatih Çintimar ve Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Nevzat İnanç olmak üzere emeği geçen bütün herkese kendim ve sporcum adına bir kez daha teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise, Avrupa Olimpiyat Komitesi tarafından iki yılda bir düzenlenen Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivalinde (EYOF 2017) altın madalya kazanan Ömer Amaçtan’ı ve antrenörünü kutladığını söyledi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ