Vanlı atlet Avrupa ikincisi oldu

Avrupa U18 Atletizm Şampiyonasında Türkiye'yi temsil eden Vanlı milli atlet Ömer Amaçtan Avrupa ikincisi oldu.

Van Haberleri 18.07.2018 09:55:08 0
Vanlı atlet Avrupa ikincisi oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.07.2018 09:55

Macaristan’ın Györ kentinde düzenlenen ve 60 ülkeden 214 atletizmcinin katılımı ile gerçekleştirilen U18 Yıldızlar Avrupa Atletizm Şampiyonasına Türkiye Atletizm Milli Takımı adına katılan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Milli Sporcusu Ömer Amaçtan, 3 bin metre erkekler kategorisinde Avrupa ikinciliği ile gümüş madalya kazandı. Amaçtan, ekim ayında Arjantin'de yapılacak olan Dünya Yıldızlar Olimpiyatlarına katılma kotası aldı. 


Ömer Amaçtan’ın Milli Atletizm Antrenörü Kemal Koyuncu, Avrupa Olimpiyat Komitesi tarafından iki yılda bir düzenlenen organizasyonuna katıldıklarını belirterek, “Ülkemize 3 bin metre erkekler kategorisinde Avrupa ikinciliği madalyasını kazandıran başta sporcum Ömer Amaçtan’ı ve burada centilmence mücadele sergileyip başarılı dereceler elde eden bütün sporcularımızı, antrenörlerimizi yürekten kutluyoruz. Ülkemiz ve ilimiz adına bu aldığımız güzel başarılarımızda bizlerden desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen başta Türkiye Atletizm Federasyon Başkanımız Fatih Çintimar ve Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Nevzat İnanç olmak üzere emeği geçen bütün herkese kendim ve sporcum adına bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu. 


Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise, Avrupa Olimpiyat Komitesi tarafından iki yılda bir düzenlenen ve bu yıl 60 ülkeden 214 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen yarışmalarda, Türkiye Atletizm Milli Takımı adına katılım sağlayarak ve ülkemize Avrupa ikinciliği ile gümüş madalya kazandıran Ömer Amaçtan ve antrenörünü yürekten kutladığını söyledi. İnanç, “Ülkemiz ve ilimiz adına kazanmış olduğu bu gurur verici başarısının ardından sporcumuz Ömer Amaçtan kardeşime bundan sonraki yarışmalarda da başarılar diliyorum” dedi. 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ