Vanlı anneler 11 aydır evlat nöbetinde

Van’da evlatları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan aileler, 11 aydır süren eylemlerinde HDP binasına yürüyerek çocuklarını istedi.

Van Haberleri 16.12.2021 14:11:08 0
Vanlı anneler 11 aydır evlat nöbetinde
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.12.2021 14:11

Van’da evlatları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan aileler, 11 aydır süren eylemlerinde HDP binasına yürüyerek çocuklarını istedi.

Van’da çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan aileler, 27 Şubat’tan bu yana her hafta partinin il başkanlığı binası önünde oturma eylemi yaparak seslerini duyurmaya çalışıyor. Evlatları değişik tarihlerde PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılan ve sayıları artarak 32’yi bulan aileler, kentin en işlek noktası olan Cumhuriyet Caddesi’nde bir araya geldi. Ellerindeki ’Dağları kurtlara kuşlara bırakın’, ’Evlat nöbetindeyiz’, ’Çocuklarımızı istiyoruz’, ’Artık yeter! Yakamızdan düşün’ ve ’Anneler nöbette’ yazılı dövizlerle yürüyen anneler, bir yandan da HDP ve PKK aleyhine slogan attı.

“Oğlum geldikten sonra da burada evlat nöbetine devam edeceğim”

Terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan Yunus’un annesi Güleser Alkan, “Çocuklarımızın artık dönmesini istiyoruz. 8 yıl önce oğlumu kaçırdılar. Oğlumu istiyorum. Yalnızım, şeker ve tansiyon hastasıyım. Evde tek yaşıyorum, kimsem yok. Ben oğlumu istiyorum. Oğlum geldikten sonra da burada evlat nöbetine devam edeceğim, hiçbir zaman terk etmeyeceğim” dedi.

“HDP bunu bilsin, anneler onları bitirecek”

Bitlis’te terör örgütü PKK tarafından oğlu dağa kaçırılan Saliha Mert ise, evlat nöbetine ilk günden bu yana katıldığını belirterek, “Evlat nöbetine her zaman katılacağım. HDP bitene kadar buradayım. Eylemimize devam edeceğiz. Pes edip onları sevindirmeyeceğim. HDP bunu her zaman bilsin. Anneler onları bitirecek. Onları bitireceğimizi bildikleri için sesimizi bastırmaya çalışıyorlar ama biz susmayacağız. Evlatlarımızı alana kadar biz durmayacağız, yürüyeceğiz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ