Van’ın kurtuluş gününde görkemli kutlama

2 Nisan 1918’de Rus ve Ermeni birliklerin işgalinden kurtulan Van’da, işgalden kurtuluşun 103. yıldönümü görkemli bir şekilde kutlandı. Bayram havasında geçen kutlamalar gün boyu devam etti.

Van Haberleri 3.04.2021 15:59:21 0
Van’ın kurtuluş gününde görkemli kutlama
Tarih: 01.01.0001 00:00

 VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van’ın işgalden kurtuluş yıldönümü münasebetiyle düzenlenen çeşitli etkinliklere Van halkı büyük ilgi gösterdi. Sabah saatlerinde Van Valiliği önünde gerçekleşen çeşitli programlarla başlayan kutlamalar, sokağa çıkma yasağından önce sona erdi.

-Aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşu
Van Valiliği önünde çelenk sunma töreninden sonra şehitlerimiz adına saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşımız hep bir ağızdan okundu. Daha sonra Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bekir KOÇLAR, günün anlam ve önemini belirtmek adına konuşma yaptı.

-Geçit töreni göz kamaştırdı
Başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere, Polis Teşkilatı, Büyükşehir Zabıta ekipleri, AFAD görevlileri, Van İtfaiyesi, Kızılay çalışanları ve sağlık ekipleri ve Van Halk Oyunları Ekibi, geçit törenini izleyen halktan büyük beğeni topladı.

-Vanlı gençler de törende yerlerini aldı
Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün bünyesinde çeşitli branşlarda yer alan yüzlerce genç yetenek, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İNANÇ ile beraber törende hazır bulundu. 

HALK SOSYAL MESAFEYE DİKKAT EDEREK KENT MEYDANINI DOLDURDU
Cuma namazından sonra Edremit ilçesi Kent Meydanı’nda devam eden Kurtuluş Günü kutlamaları burada da halkın yoğun ilgisine maruz kaldı. Programa lokma dağıtımı ile başlandı. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, ‘’Tarihte Van’’ konulu resim ve fotoğraf sergisini ve Vanlı miniklerin resim sergisini ziyaret etti. 

-Gazilerimiz gençlerle sohbet etti
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Van Şube Başkanı Cafer OĞUR ve dernek üyeleri gazilerimiz, gençlerle sohbet edip, duygularını ve tecrübelerini paylaştı.

-Duygulandıran şiir dinletisi
Gamze Bilgin, Cemre Özkan ve Ahmet Hamdi Gülaçar’ın okuduğu şiirler, izleyenleri hem duygulandırdı hem de milli şuuru tazeledi.

-Program tiyatro gösterisi ile devam etti
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tiyatro ekipleri ‘’120’’ adlı gösteriyi izleyicilere sundu.

-Van yöresine ait halaylar çekildi
Van Halkoyunları Ekibi, Van yöresine ait yöresel kıyafet ve müziklerle katılım sağlayan vatandaşlara görsel bir şölen sundu.

-Solo Türk Van semalarında
  Edremit Kent Meydanı’nda yüzlerce vatandaş Solo Türk’ün gösterisini nefes almadan izledi. Gösteri başlamadan önce Pilot Yüzbaşı Mustafa Bircan Biçer gösteri hakkında an be an bilgi verdi. Muş Hava Meydan Komutanlığı’ndan kalkış yapan uçak Van semalarında akrobasi yaptı. İzleyenlerin mest olduğu Solo Türk şovu, F-16 uçak pilotunun halkı selamlamasından sonra sona erdi. Aynı zamanda Solo Türk, 2021’in ilk yurtiçi gösterisini Van’da yapmış oldu. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, Edremit Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ve kurum amirleri gösteriyi izleyenler arasındaydı. 

-Vanlılar karanlığı aydınlattı
 Akşam saatlerinde İpekyolu ilçesi Soydan Kavşağı’nda buluşan Vanlılar, fener alayı ile Eski Emniyet Kavşağı’na kadar yürüdü. Van Kalesi’nde yapılan havai fişek gösterisini Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ve Vanlılar birlikte izledi. Edremit Seyir Tepesi ve Tuşba Üniversite Mevkiinde de havai fişek gösterileri yapıldı. Havai fişek gösterisinin ardından programın sona ermesi üzerine vatandaşlar sokağa çıkma yasağı öncesinde evlerine dönmek üzere etkinlik alanından ayrıldı. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem