Van'ın eğitimcileri Slovenya'da

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Van AR-GE ekibi, akademisyenler, Edremit Yıldırım Beyazıt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve İpekyolu Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje ekipleri ile ortak yapılan ‘Peace

Van Haberleri 12.11.2018 15:15:17 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.11.2018 15:15

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığı ile Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen ve Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü liderliğinde akademisyerler, Van Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Van Yıldırım Beyazıt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İtalya, Romanya ve Slovenya’dan birer okul olmak üzere toplam 4 ülkeden 7 ortak kurum öğretmen ve idarecileri tarafından yürütülen ‘PeaceWith ICT’ (Teknoloji ile Barış) adlı Erasmus+KA202 Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar’ projesinin üçüncü aşaması, 5-10 Kasım 2018 tarihleri arasında Slovenya’da gerçekleşti. Proje hakkında değerlendirmelerde bulunan Yıldırım Beyazıt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hakan İnan, 2018 yılı içinde birinci aşamasının Türkiye’de (Van), ikinci aşamasının İtalya’da ve üçüncü aşamasının da Slovenya’da gerçekleştiği bilişim teknolojilerinin özellikle etkileşimli (akıllı) tahtayı eğitimde etkin bir şekilde kullanımını teşvik etmek, böylece her geçen gün yenilenen ve gelişen teknolojiye öğretmen ve öğrencilerin ayak uydurmalarını sağlamak amacıyla Slovenya’da 4 ülke katılımcılarının bir hafta boyunca üzerinde çalıştığı projenin çok başarılı geçtiğini söyledi. İnan, “Proje eğitimi dışında kalan zamanlarda büyük bir tarihi mirasa sahip Slovenya’nın kültürünü, sosyal hayatını ve farklı kimlikleri tanıma fırsatı bulduk. Dil öğrenmenin ne kadar önemli olduğunu Avrupa’da bir kez daha fark ettik. Bu bakımdan İngilizce öğretmenlerinin yabancı dil öğretimi konusunda daha etkin olmasını bekliyoruz. Ayrıca tüm okulların Erasmus+ ve benzeri projelere öğretmen ve öğrencileri yönlendirmeleri ve konusunda daha istekli olmaları gerektiği, bu sayede ilimiz eğitimine büyük katkı sağlayacağını, öğrencilerimizin başarılarının artması, farklı medeniyetler öğrenmesi ve yüksek öğrenime yönelik hedef koymaları açısından bu projeler oldukça önemlidir” dedi.


Yakın zamanda Van’da Avrupa Birliği ABErasmus+ öğrenci ve personel hareketliliği projelerinde (KA101 - KA202) önemli gelişmeler olduğunu, ancak daha fazla proje üretilmesi gerektiğini belirten İnan, “Şu an üzerinde çalıştığımız KA202 personel hareketliliği projesi Van’da bir ilk. Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde devam eden proje; İtalya, Slovenya ve Romanya gibi ortak ülkelerle yapılıyor olması, proje sonunda çıkarılacak kitap ve oluşturulan VOGOP gibi sitelerle ülkemizin yanı sıra çoğu Avrupa ülkelerine bu proje çalışmasının yayılmasını amaçlıyoruz. Projenin son aşaması Romanya’da gerçekleşecek ve projemiz nihai amacına ulaşacak. Bu vesileyle projemize başından beri destek veren Van Valimiz Murat Zorluoğlu’na, Vali Yardımcısı Sinan Aslan’a, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke’ye, İl Milli Eğitim Müdür yardımcılarına, merkez ilçe milli eğitim müdürlerimize ve şube müdürlerimize, İl Ar-Ge Birimi ekibine ve katkı yapan herkese teşekkür eder, saygılar sunarım. Projemizin ülkemize, bölgemize ve Van’ımıza hayırlı olması temennisiyle” dedi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

Mustafa Alper Avcı: "Kırılgan bir yapıya sahibiz"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - İstanbulspor: 0


Van Spor

Olimpiyatlarda Elazığ’ın gururları


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ