Van’ın demir yumruklu boksörü mersinden Türkiye şampiyonluğu ile döndü

Türkiye Boks Federasyonu 2019 faaliyet programında yer alan ve Mersin’de 44 ilden 428 sporcunun katılımı ile yapılan Liseler Arası Türkiye Boks Şampiyonasına katılan Vanlı boksörler farklı kategorilerde 1 Türkiye Şampiyonluğu ve 1 Türk

Van Haberleri 26.04.2019 09:44:37 0
Van’ın demir yumruklu boksörü mersinden Türkiye şampiyonluğu ile döndü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.04.2019 09:44

Türkiye Boks Federasyonu 2019 faaliyet programında yer alan ve Mersin’de 44 ilden 428 sporcunun katılımı ile yapılan Liseler Arası Türkiye Boks Şampiyonasına katılan Vanlı boksörler farklı kategorilerde 1 Türkiye Şampiyonluğu ve 1 Türkiye üçüncülüğü madalyasının sahibi oldular.

Liseler Arası Türkiye Boks Şampiyonasına katılan Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü boksörlerinden Seyyidahmed Gevaş 80 kiloda Türkiye Şampiyonu olurken, Yakut Yılmaz ise 54 kiloda Türkiye üçüncüsü oldu. Vanlı boksörler liseler arası Türkiye Boks Şampiyonasında Van’ı 1 Türkiye Şampiyonluğu ve 1 Türkiye üçüncülüğü derecesi kazanmanın mutluluğunu yaşadılar. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan; Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Milli Boks Antrenörü Ayhan Öz yaptığı açıklamasında, “Türkiye Boks Federasyonumuz tarafından Mersin’de 428 sporcumuzun katılımı ile gerçekleştirilen Liseler Arası Türkiye Boks Şampiyonasına bizlerde ilimiz, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Boks Takımı adına 4 sporcumuz ile katılım sağladık. Zorlu ve 14 farklı sıklette mücadele eden sporcularımızdan 80 kiloda Seyyidahmed Gevaş Türkiye Şampiyonu olurken, Yakut Yılmaz ise 54 kiloda Türkiye Üçüncülüğünü ilimize kazandırdılar. Müsabakalara katılan sporcularımızın sergiledikleri üstün performansları federasyon yetkilileri ve diğer illerden katılım sağlayan antrenör ve gözlemcilerimiz tarafından da büyük bir beğeni topladı. Bu sporcularımız ile yaklaşık 8 yıldan fazla bir süredir çalıştırmaktayız. Sporcularımızın ulusal müsabakalarda ilimizi en iyi şekilde temsil ederek kazandıkları başarıları gösteriyor ki, bu sporcularımız ülkemizi uluslar arası müsabakalarda da en iyi şekilde temsil edebilme kapasitesine sahiptirler. Bu başarılarımızın temelinde disiplinli ve düzenli çalışmalar yer almaktadır” dedi.

Van’da boks branşının başarı ortalamasının bu denli artmasında il müdürü Nevzat İnanç’ın katkılarının oldukça fazla olduğunu ifade eden Öz, “ İlimiz adına katıldığımız yarışmadan 1 Türkiye Şampiyonluğu ve 1 Türkiye üçüncülüğü ile dönmenin mutluluğunu bizlere yaşatan bütün sporcularımı bir kez daha yürekten kutluyor, bütün sporcu ve boks camiası adına il müdürümüze bir kez daha teşekkür ediyoruz. İnşallah ilimiz adına kazandığımız bu güzel başarıları, Milli Takım adına katılacağımız Boks Şampiyonalarında kazanacağımız şampiyonluklar ile taçlandıracağız. İlimiz adına katıldığımız müsabakalarda bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen başta; Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım desteği


Van Spor

Kars’ta buz hokeyi heyecanı


Van Spor

PFDK’dan Yeni Malatyaspor’a 112 bin TL ceza kararı


Van Spor

Malatya Voleybol, evinde fırtına gibi esti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ