VANESOB Başkanı Berge: “İran Tarafını Bekliyoruz”

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VANESOB) Başkanı İsa Berge, “Kapıköy’ün açılması Van’da büyük bir heyecana neden olmuştur. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Van Haberleri 18.05.2021 12:47:07 0
VANESOB Başkanı Berge: “İran Tarafını Bekliyoruz”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.05.2021 12:47

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VANESOB) Başkanı İsa Berge, “Kapıköy’ün açılması Van’da büyük bir heyecana neden olmuştur. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Kapıköy Sınır Kapısı’nın belirtilen tarih olan 17 Mayıs’ta açılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirten VANESOB Başkanı İsa Berge, “Kapıköy’ün açılması Van’da büyük bir heyecana neden olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

“Çabalayanları kutluyoruz “

Korona virüsün tüm dünyada etkisini göstermesiyle birlikte Türkiye’de de büyük bir ekonomik daralma meydana geldiğini anımsatan başkan Berge, “Virüsün ülkemizde görülmesiyle birlikte sınır kapıları kapatıldı, ardından birçok sınır kapısı açıldı. Kapıköy Sınır Kapısı ise açılmadı. Şehir esnafımızın toparlanabilmesi adına, bir yıldan fazladır kapının açılması içi emek verenleri kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

“Emek veren herkese teşekkür ediyoruz”

Kapının açılmasında Van’a yakışır bir şekilde topyekün bir mücadele verildiğinin altını çizen VANESOB Başkanı Berge, “Bu süreçte Ticaret Bakanımız Mehmet Muş’a, Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya, Van’da da başta Valimiz Mehmet Emin Bilmez olmak üzere, AK Parti MKYK üyeleri Fatih Çiftçi, Burhan Kayatürk ve Zahir Soğanda, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan’a, milletvekilleri Abdulahat Arvas, Osman Nuri Gülaçar ve İrfan Kartal’a, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu’a, meslek odaları başkanlarına, sivil toplum kuruluşları temsilcilerine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Berge, “Kapıköy’ün şehrimize olan ekonomik getirileri yeniden kazandırmak için çalışan Valimiz Mehmet Emin Bilmez, gerekli tedbirleri almıştır. Covid testi, ulaşım ve personel hizmetleri başta olmak üzere tüm hazırlıkları tamamlayan sayın valimiz kapımızı geçişlere uygun bir hale getirmiştir” diye konuştu.

“İran tarafını bekliyoruz”

“Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak üzerimize düşeni yaptık” diyen başkan Berge, “Cumhurbaşkanımızın talimatıyla kapımız açılmıştır. Türkiye olarak üzerimize düşeni yaptık, İran’ın hızlı bir şekilde karar alarak süreci hızlandırmasını bekliyoruz. Van esnaf, sanatkar ve tüccarları bugünü dört gözle bekliyordu. İran tarafının da hazır olması ile birlikte bizler de özlediğimiz o günlere yeniden döneriz” şeklinde sözlerini tamamladı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ