Tarih: 13.02.2017 09:09

Van'dan İran'a çıkartma

Facebook Twitter Linked-in

Urumiye’de yapılan temaslar hakkı da bilgi veren YYÜ Teknokent Müdürü Necat Görentaş, İran’a yaptıkları ziyaretin son derece faydalı olduğunu, yapılan görüşmeler neticesinde firmaların Van’a yatırım yapmaları ve Teknokent’in avantajları, faydaları hakkında firma yetkililerine gereken bilgiler verdiklerini belirtti. Görüşmelerin sonunda üç firmanın Van’da yatırım yapacaklarını ifade eden Görentaş, "Van’a yatırıma gelen bu firmaların, Ar-Ge çalışmalarını Teknokent’te yapmaları için başvuru formlarını karşılıklı olarak imzaladık. Bu firmalar arasında; dünyada elektronik alanda bir çok ödülü ve Amerika’da patentleri bulunan firma, Alman teknolojisini kullanarak üretim yapmakta ve bu teknolojiye yeni Ar-Ge’ler ile geliştirmeyi hedeflemektedir. Bir diğer firma ise; poli etilen ve polimerden sosyal donatılarda kullanılan ürünleri üretmeyi hedeflemektedir. 30 yıllık bir geçmişi bulunan ve 800 den fazla ürün çıkaran ve bir çok ülkeye ihracat yapan, bazı ürünleri ile Gunies rekoru kıran, dünyada üretilmiş manevra kabiliyeti en yüksek ve batma riski düşük sürat teknesi üreten bir firmadır. YYÜ Teknokent olarak amacımız uluslararası Teknokent olma yolunda ilerlemektir" dedi.
Ziyarete katılan İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik ise, "İlimizde girişimciliği ve üretimi geliştirme adına yürüttüğümüz İŞGEM projemizin başarı grafiğini yükseltmek ve uluslararası boyut kazandırmak için yaklaşık 1 yılı aşkın bir süredir İranlı girişimcilerle yürütmekte olduğumuz görüşmeler neticesinde Van İŞGEM’de yatırım yapmaları konusunda görüş birliğine varmış bulunmaktayız. İranlı girişimcilerin bir diğer özelliği ise katmadeğeri yüksek ve ihracat potansiyeli olan inovatif ürün üretecek olmalarıdır. Bu tarz üretimlerin İŞGEM büyüyor projesi çerçevesinde yapımı devam eden ve haziran ayında tamamlanması öngörülen yeni işyerlerinde yer tahsis etmeyi düşündüğümüz kriterlere uygun olması ise İŞGEM’deki yeni işyerlerimizin kısa sürede yüzde 100 doluluk oranını yakalamasınada katkı sağlayacaktır" dedi.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Nevzat Gün İran izlenimlerini değerlendirirken, "İran ve Türkiye olarak sanayi devriminin 1, 2 ve 3 bölümünü kaçırdık, şimdi dünya sanayi-endüstri 4’ü konuşuyor ve hızla ilerliyor. Bu bölümde dünya çapında rekabet edebilmek bazen işbirliği gerektirecek. Akıllı sistemler konusunda bilim temelli çalışan Ar-Ge’ye önem veren mucitlerimizin, sanayicilerimizin, üniversitelerimizin işbirliği, ortaklık ve bilgi paylaşımı yapmaları kaçınılmaz durumda. Cazibe merkezleri bu konuda fırsatlar sunuyor. Kamu, üniversite, sanayi işbirliğini hem yerelde hem komşularımızla geliştirme yönünde adımların atılması gerekiyordu, ilk adımlarımızı atmış olduk" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —