Van'daki çığ şehidi güvenlik korucusunun iki hayali gerçekleşti

Van’ın Bahçesaray İlçesinde Çiğin Altındaki Canları Kurtarmaya Giderken Meydana Gelen İkinci Çiğda Hayatını Kaybeden Şehit Güvenlik Korucusu Nesim Yavuz’un İki Hayali De Gerçekleşti.

Van Haberleri 7.02.2020 15:32:02 0
Van'daki çığ şehidi güvenlik korucusunun iki hayali gerçekleşti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.02.2020 15:32

Van’ın Bahçesaray ilçesinde çığın altındaki canları kurtarmaya giderken düşen ikinci çığda hayatını kaybeden şehit güvenlik korucusu Nesim Yavuz’un iki hayali de gerçekleşti.

Bahçesaray ilçesine bağlı Karapet mevkiinde meydana gelen çığ faciasında arama kurtarma faaliyetlerine katılan ve ikinci çığın altında kalarak hayatını kaybeden güvenlik korucusu Yavuz’un yakınları, şehidi anlattı. Yakınları, yaklaşık 2 yıldır güvenlik koruculuğu görevini yürüten 2 kız çocuğu babası Yavuz’un her göreve gittiğinde şehit olmak istediğini belirtti. Şehadet arzunun yanında Yavuz’un bir de Çatak ilçesine bağlı Yapılı mezrasında ev yapma hayalinin olduğunu ifade eden yakınları, şehidin güvenlik koruculuğu işine girince biriktirdiği paralarla da ev yaptığını dile getirdi.

“Kalp masajı yapıldı ancak geri dönmedi”

İHA muhabirine konuşan şehit korucunun amcasının oğlu Mesut Yavuz, olayın ilk günü kuzeniyle birlikte arama kurtarma faaliyetlerine katıldıklarını söyledi. İkinci gün ise sadece amcasının oğlunun arama kurtarma faaliyetlerine katıldığını ve meydana gelen ikinci çığda şehit olduğunu ifade eden Yavuz, “Olayın ilk günü çığ altında kalan 5 kişiyi birlikte çıkardık. Olay yerinden gece döndük. Ertesi gün ise Van’a gitmek zorunda kaldım. O günde çığın tekrar düştüğü haberini aldık. Olay yerine geldik ve o an cenazesini çıkardılar. Bir saate yakın da kalp masajı yapıldı ancak geri dönmedi” dedi.

“Can kurtarmaya gitti, canından oldu”

Şehidin şehadet ve köyde bir ev yapma hayalinin olduğunu söyleyen Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her göreve gittiğinde şehit olurum diyordu. 2 yıldır güvenlik koruculuğu görevini yapıyordu. Karakola göreve çağırılınca, ‘şehit oluruz gelmeyiz’ derdi. Tertemiz bir insandı. Çok yoksulluk da çekti. Koruculuk görevine geçtikten sonra durumu düzeldi. Hayalleri vardı. Köyün çıkışında kendisine bir ev yaptı. Allah rahmet eylesin. Can kurtarmaya gitti, canından oldu.”

“O gün felaketimiz oldu”

Şehidin amcası Zeki Yavuz, yeğeninin şehit olduğunu duyduğunda yıkıldığını belirterek, “Çığ bölgesine gittiğimde fırtınadan göz gözü görmüyordu. Cenazemizi çıkardıklarında artık sadece cenazemle ilgilenebildim. Çığın ikinci gününde karın altına kalan iki kişiyi kurtarmak için gitmişti. O gün felaketimiz oldu” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ