Van'daki çığ faciasının kahraman operatörü: “O ışık sayesinde kurtuldum”

Geçtiğimiz yıl Bahçesaray karayolunda meydana gelen çığ felaketinden yaralı kurtulan ve ihbarıyla 7 canın kurtulmasını sağlayan iş makinesi operatörü Bahattin Karagülle, camda gördüğü ışık sayesinde hayatta kaldığını söyledi.

Van Haberleri 4.02.2021 09:00:20 0
Van'daki çığ faciasının kahraman operatörü: “O ışık sayesinde kurtuldum”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.02.2021 09:00

Geçtiğimiz yıl Bahçesaray karayolunda meydana gelen çığ felaketinden yaralı kurtulan ve ihbarıyla 7 canın kurtulmasını sağlayan iş makinesi operatörü Bahattin Karagülle, camda gördüğü ışık sayesinde hayatta kaldığını söyledi.

Yüksek dağların yamaçlarından geçen Van-Bahçesaray karayolu üzerinde meydana gelen ve 42 kişinin hayatını kaybettiği çığ faciasının üzerinden bir yıl geçti. Bahçesaray ilçesine bağlı Karapet mevkisinde meydana gelen ilk çığ felaketinden yaralı olarak kurtulan kahraman iş makinesi operatörü Bahattin Karagülle, üzerinden bir yıl geçmesine rağmen faciayı unutamıyor. 2007 yılından bu yana bölgede operatörlük yapan Karagülle, 4 Şubat tarihinde Bahçesaray karayolunu kardan temizlemek için bölgeye gitti. Yol açma faaliyeti sırasında büyük bir çığın meydana gelmesi sonucu yaklaşık 20 tonluk iş makinesiyle uçuruma yuvarlanan Karagülle, sıkıştığı yerden saatlerce kurtulmayı bekledi. Tam umudunu yitirmişken camdan içeriye giren ışık sayesinde kendi imkanlarıyla kurtularak durumu bildirmişti.

7 canın kurtulmasını sağladı

O gün eline aldığı çekiçle camı kırarak kurtulan Karagülle, yaralı halde en yakın köye bir kilometre yürüdü. Faciada Bahçesaray’a gidecek olan bir köy minibüsünün de çığ altında kaldığı ihbarını veren Karagülle, ihbarla 7 canın kurtulmasını sağladı.

“Şiddetli fırtına var ilerlememiz imkansız”

İHA muhabirine konuşan operatör Karagülle, facianın meydana geldiği ilk günde 5 dakika arayla iki kez çığın düştüğünü anlattı. İlk çığda şube şefi ve diğer ekip arkadaşlarının da yanında olduğunu ve ilk çığdan kurtulduğunu söyleyen Karagülle, ekip arkadaşlarının başka iş makinesini almak için oradan ayrıldığını, kendisinin de düşerek yolu kapatan ilk çığın ardından minibüsün geçişi için yolu açmaya çalıştığını dile getirdi. O sırada minibüs şoförünün lastiklere zincir bağladığını belirten Karagülle, “Minibüs şoförüne, fırtına ve tipinin şiddetli olduğunu ve ilerlemelerinin imkansız olduğunu, beni dinlerseniz dönelim dedim. Yoğun fırtına ve tipi vardı ben de makineye koştum. Makineye bindiğim ve kapıyı kapattığım esnada ikinci çığ da meydana geldi” dedi.

“O ışık sayesinde kurtuldum”

İkinci çığın düştüğü anda iş makinesinin devrildiğini ve kendisinin de bayıldığını dile getiren Karagülle, “Kendime geldiğimde makinenin içindeydim. Başım ve sol kolum karın dışındaydı. Makinenin içi ise kar dolmuştu. Kafamı oynattım solumda küçücük bir cam vardı. O camda küçük bir ışık görünüyordu. O ışık sayesinde kurtuldum. Bulduğum çekiçle camı kırdım. Çekicin sapıyla karı delip dışarı çıktığımda fırtına ve tipi yoğunluğunu artırmıştı. Yola çıktım minibüsü aradım ama bir türlü bulamadım. Yolda yürüyerek köye doğru ilerlemeye çalıştım” diye konuştu.

Fırtınalı havada yaralı halde yolda yürürken yine Bahçesaray’a gitmek için lastiklerine zincir takılan başka bir minibüse denk geldiğini anlatan Karagülle, “Minibüse ulaşarak yolculara olayı anlattım. İletişime geçebileceğim bir noktaya götürdüler ve her tarafa haber verdik. Daha sonra beni bölgeye gelen ambulansla hastaneye yetiştirmeye çalıştılar” şeklinde konuştu.

“Şehit olan Fatih Astsubay’ı unutamıyorum”

Çığ faciasında yaşadıklarını unutamayacağını ve şimdilerde de kabuslar gördüğünü, özellikle de Şehit Jandarma Astsubay Fatih Karagöz’ü her zaman anımsadığını ifade eden Karagülle, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kâbusları hala gözlerimin önünde. Orada çok sevdiğim insanları kaybettim, unutmak mümkün değil. Özellikle şehit olan Fatih Astsubay vardı. Fatih Astsubay çok mükemmel bir insandı. Asla unutulmayacak biriydi, mekanı cennet olsun. Çığ faciasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum.”

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Hakkari Zap Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ