Van’daki cezaevlerinde korona virüs vakası var mı?

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün dün yaptığı Açık Cezaevlerinde korona virüs vakası tespit edildi açıklaması üzerine gözler Van’daki cezaevlerine çevrildi. Van'daki ceza infaz kurumlarında korona virüs vakası olup olmadığı

Van Haberleri 14.04.2020 18:11:37 0
Van’daki cezaevlerinde korona virüs vakası var mı?
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van Postası Gazetesi’nin sorularını cevaplayan Van Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez Van’daki açık ve kapalı ceza infaz kurumlarında korona virüs vakası olmadığını belirtti. 

“CEZA İNFAZ KURUMLARINDA KORONA VİRÜS VAKASI YOK”
Korona virüs salgını ile ilgili tedbirleri üst düzeyde aldıklarının altını çizen Başsavcı Dönmez, "Şuan Van ceza evlerinde pozitif vaka yok. Ne memurlarımızda nede adliyemizde ne de ceza evinde korona virüs pozitif vakasına rastlanmadı. Açık ve kapalı ceza evlerimizde de vaka yok. Biz de elimizden gelen tedbirleri en üst düzeyde alıyoruz" dedi. 

“CEZA İNFAZ KURUMLARINDA HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALIYORUZ”
Şüpheli  durumdaki 2 personelin yapılan testlerinin de negatif çıktığını belirten Van Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, “Korona virüs salgınının ceza infaz kurumlarımıza bulaşmaması için alınması gereken tüm tedbirleri alıyoruz. Şüpheli durumda olan 2 personelimiz için yaptırdığımız korona virüs testi de negatif çıktı. Bu konuda en küçük ayrıntıya dahi dikkat ediyoruz, ihmal etmiyoruz. Düzenli olarak dezenfekte işlemlerinin yanı sıra, personelimiz de, izole olabilmek için tahsis edilen öğrenci yurtlarında kalıyor. Ceza İnfaz Kurumları personelimizin salgın ile mücadele sürecinde ailelerinden uzak kalarak izolasyon konusundaki büyük fedakarlıkları her türlü takdirin üzerindedir” dedi. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler: