Van'da zam şampiyonu salatalık oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Van Bölge Müdürü Özer Coşğun, Van’da haziran ayının zam şampiyonunun salatalık olduğunu söyledi.

Van Haberleri 3.07.2017 12:06:04 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.07.2017 12:06

Özer Coşğun, 2017 Haziran ayına ait Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) ve Yurt İçi Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE) rakamlarını açıkladı. TÜFE’nin bir önceki aya göre yüzde 0,27 düşüş, bir önceki yılın aynı ayına göre de yüzde 10,90 oranında artış gösterdiğini dile getiren Özer Coşğun, “TRB2 (Van, Muş, Bitlis,Hakkâri) bölgesine ait TÜFE’de bir önceki aya göre yüzde 0,49'luk bir artış olurken, bir önceki yılın aynı ayına göre de yüzde 13,11 oranında artış meydana geldi. Çekirdek enflasyon olarak tabir edilen özel kapsamlı TÜFE göstergelerinden, mevsimlik ürünlerin hariç olduğu A grubunda yıllık değişim yüzde 10,92; [enerji, gıda, alkollü-alkolsüz içecekler, tütün ürünleri ve altının hariç] olduğu C grubunda ise yıllık değişim yüzde 9,20 oldu. Ana harcama grupları itibariyle aylık olarak en yüksek artış, ülke genelinde yüzde 1,05’lik oran ile eğitim grubunda olurken, en çok düşüş gösteren grup ise yüzde 1,25 ile giyim ve ayakkabı oldu. TRB2 Bölgesinde ise ana harcama grupları itibariyle aylık en yüksek artış yüzde 1,81'lik oranla lokanta ve oteller grubunda, en çok düşüş ise yüzde 0,36'lık oranla haberleşme grubunda oldu” dedi.

“Van’da zam şampiyonu salatalık oldu”
 

Van’da zam şampiyonun salatalık olduğunu dile getiren Özer Coşğun, “Madde bazlı değerlendirme yapılırsa, yurt genelinde yurt içi bir hafta ve daha fazla süreli turlar yüzde 28,14 ve salatalık yüzde 10,59'lık oranlarla fiyatı en çok artan maddeler olurken, Van ilinin de dâhil olduğu TRB2 bölgesinde ise salatalık 19,44 ile en çok zamlanan ürün iken, onu yüzde 12,44 oranındaki artışla patlıcan takip etti. Domates ise yüzde 38,78’lik bir oranda değer kaybederek haziran ayında TRB2 bölgesinin fiyatı en çok düşen ürünü oldu. Türkiye genelinde de en fazla ucuzlayan ürün olan domates, ülke genelinde yüzde 41,93 oranında değer kaybetti” diye konuştu.
 

Yurt İçi ÜFE’de bir önceki aya göre yüzde 0,07’lik bir artış gerçekleştiğini kaydeden Özer Coşğun, “Bir önceki yılın aynı ayına göre ise 14,87 oranında artış oldu. Sektörel bazda aylık olarak elektrik ve gaz sektöründe yüzde 0,90 artış, imalat sanayi sektöründe yüzde 0,05 artış, madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 1,26 düşüş ve su temini sektöründe ise yüzde 0,36 artış meydana geldi. Ana sanayi gruplarında en yüksek aylık artış yüzde 0,54'lük oranla dayanıksız tüketim mallarında, en yüksek yıllık artış ise yüzde 19,72'lik oranla ara mallarında gerçekleşti” şeklinde konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ