Van’da yeni trend başparmaktan anjiyo

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk kez hastalar ile doktorlar için konfor sayılan başparmaktan anjiyo yöntemi uygulandı.

Van Haberleri 23.03.2022 11:59:05 0
Van’da yeni trend başparmaktan anjiyo
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.03.2022 11:59

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk kez hastalar ile doktorlar için konfor sayılan başparmaktan anjiyo yöntemi uygulandı.

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı Dr. Gürkan İmre tarafından kasık veya el bileği yerine başparmak bölgesinden anjiyo yöntemi uygulanmaya başlandı. Türkiye’de nadir olarak el başparmak bölgesinden yapılan anjiyografi yöntemi, hem hasta hem de doktor açısından büyük konfor sağlıyor. Yapılan bu uygulamayla, kasık veya el bileği yönteminde yaşanan şiddetli ağrı, kanama ve damar büzüşmesi gibi sorunlarla karşılaşılmıyor. Ayrıca bu yöntemle yapılan anjiyo sayesinde hastalar 2 saat gibi kısa sürede taburcu olabiliyor.

“Hastanemiz bölgenin lokomotifi”

İHA muhabirine konuşan Hastane Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Kamil Yavuzer, Van’ın çevre il ve ilçelerinden sevk zinciriyle hastaneye kardiyak hastaların başvurduğunu belirtti. Burada anjiyo ve açık kalp ameliyatlarının yapıldığını anımsatan Başhekim Yavuzer, “Hastanemiz sevk kabul eden kalp merkezi halindedir. Anjiyo merkezimizde son zamanlarda Kardiyoloji Uzmanı Dr. Gürkan İmre tarafından yeni bir uygulama başlatıldı. Halk arasından bilinen başparmak sırtından anjiyo yöntemi uygulandı. Bu yöntem kasıktan değil de başparmağından uygulanıyor. Böylece kalp damarlarına gerekli işlem yapılmaktadır. Bu hem hasta hem de hekim için konforlu bir işlem olmaktadır. Hastalarımızın hastanede yatış süresini kısaltmaktadır. Böylece hastanemizin iş gücü kaybının az olmasına ve günlük rutinine hızlı bir şekilde dönmesini sağlıyor” dedi.

“Son derece konforlu ve kanama riski daha az”

Kalbin damarlarını görüntülemek için ‘koroner anjiyo’ denilen kalp anjiyosu yaptıklarını dile getiren Kardiyoloji Uzmanı Dr. Gürkan İmre ise “Bunu daha önceki dönemlerde sürekli kasıktan yapıyorduk. Son 5-10 yıllık süreçtir tüm Türkiye’de ve dünyada el bileğinden yapılmaya başlamıştık. Ancak el bileğinden yaptığımız zaman özellikle genç ve kilolu kadınlarda ‘spazma’ denilen damar büzüşmesi ve şiddetli ağrı olabiliyordu. Yeni trendimiz başparmak sırtından kalp anjiyosu yöntemidir. Bu şekilde herhangi bir spazm olayı olmuyor. Hastayı 2 saat içerisinde taburcu edebiliyoruz. Aynı uygulamayla stent de takabiliyoruz. Bu son derece konforlu ve kanama riski daha azdır. Hem hasta hem de doktor için çok uygun bir yöntemdir. Hastanemizde başparmak sırtından anjiyolara başladık. Hastalarımıza bu uygulamayı tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de sadece birkaç merkezde bu uygulamanın yapıldığını hatırlatan İmre, hastanede şu ana kadar 5’ten fazla hastaya bu yöntemle anjiyo yapıldığını kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ