Van’da “Yaşlı Refahı” semineri

Aile, Çalişma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli Ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünce “yaşlı Refahı Semineri”nin Üçüncüsü Van’da Düzenlendi.

Van Haberleri 22.08.2019 12:29:24 0
Van’da “Yaşlı Refahı” semineri
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.08.2019 12:29

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünce “Yaşlı Refahı” seminerinin üçüncüsü Van’da düzenlendi.

Cumhurbaşkanlığının 180 günlük icraat programı kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonda Van Sanayi Ticaret Odası Erek Toplantı Salonunda “Yaşlı Refahı” semineri gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen seminerde yaşlanmayla ortaya çıkan biyolojik değişimlerin ve etkilerin en aza indirgenmesi, yaşlıların günlük yaşam hakkının geliştirilmesi gibi konular masaya yatırıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan seminerde konuşma yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Çohaz, yaşlıların günümüzde toplumdan dışlanan ve negatif ayrımcılığa tabi tutulan bir grup haline geldiğini belirtti. İl Müdürü Çohaz, “Yaşlanma biyolojik bir süreç olup, yaşam biçimi, yapılan iş, beslenme alışkanlıkları, kronik hastalıklar ve bireyin kişilik yapısı toplumun bireyi, bireyin de kendini algılayışı gibi etmenler nedeniyle bireysel farklılıklar da içerir. Tarihte Türk toplumlarında bilgelik unvanı verilen yaşlılarımız günümüz ülkesinden toplumdan dışlanan negatif ayrımcılığa tabi tutulan bir grup haline gelmiştir. Yaşlılık toplumun sosyal bir sorunu olup, sayısı giderek artan yaşlılara koruyucu, önleyici ve destekleyici sosyal hizmetler verilerek sağlıklı yaşlanmaları ve yaşamaları sağlanmalıdır” dedi.

Yaşlıların yaşam kalitesinin geliştirilmesi ve yaşlı refahının sağlaması konularında bölgesel düzeyde bilinç ve farkındalığın artırılması amacıyla bu semineri düzenlediklerini dile getiren Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Faik Yıldırım ise, seminerin ilkini Ordu’da, ikincisini Trabzon’da ve üçüncüsünü de Van’da düzenlediklerini söyledi. 2018 yaşlılar tespit çalışması sonuçlarına göre 5 yılda yüzde 16 atış göstererek 7 milyon 186 bin 204 kişiye ulaştığını açıklayan Genel Müdür Yardımcısı Yıldırım, yaşlı nüfusunun toplam nüfus içindeki oranın 2014 yılında yüzde 8 olduğunu, 2018 yılında yüzde 8.8’e yükseldiğini belirtti. Yıldırım, yaşlı nüfusunun yüzde 44.1’ni erkekler, yüzde 55.9’nun da kadınlardan oluştuğunu kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ