Van'da UMKE eğitimi

Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Temel Eğitimleri Programı, teorik ve uygulamalı eğitimlerin ardından yapılan tatbikatla tamamladı.

Van Haberleri 21.11.2018 12:45:17 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.11.2018 12:45

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev alan sağlık çalışanlarına Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) eğitimi verildi. Teorik ve uygulamalı eğitimler, yapılan tatbikatla tamamladı. Eğitimlere katılan 25 sağlık çalışanına yönelik düzenlenen sertifika töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, afet bölgesinde sağlık müdahalesinin önemine ve zorluğuna dikkat çekerek, “UMKE temel eğitimini alarak zor koşullar altında sağlık hizmetini sunmak için gönüllü olan sağlık personellerini tebrik ederim. Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Daire Başkanlığına bağlı olarak 21 bölge, 81 ilde yaklaşık 10 bin personeli ile ulusal ve uluslararası alanda acil, afet ve olağandışı durumlarda 24 saat görev yapabilme kapasitesine sahiptir. İlimizde ise 2007 yılından itibaren aktif eğitimler ve faaliyetlerde bulunulmuş, 2011 yılında Van’da yaşanan deprem ile sağlık alanında ne denli ihtiyaç olduğu bir kez daha anlaşılmıştır. İlimizde 13 doktor, 195 yardımcı sağlık personeli ve 34 teknik personel olmak üzere toplam 242 UMKE gönüllüsü bulunmaktadır. Bundan sonrada faaliyetlerinin artarak devam etmesi gerektiğini ve kurum olarak UMKE’ye her anlamda gerekli desteğin sağlanacağımızı ifade ediyorum” dedi. 


Düzenlenen program, eğitime katılan personele sertifikalarının verilmesiyle son buldu. Programa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Sağlık Müdür Yardımcısı Adem Erginoğuz, Kamu Hastaneler Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Bahadır Öndeş, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ali Gür, SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Parlak da katıldı. 

Anahtar Kelimeler: Van’da UMKE eğitimi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ