Van’da terör örgütü PKK/KCK üyeliğinden gözaltına alınan 6 kişiden 4’ü tutuklandı

Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yaklaşık 6 aydır terör örgütü üyesi oldukları gerekçesi ile yürütülen soruşturma nedeniyle gözaltına alınan 6 kişiden 4’ü tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıl

Van Haberleri 9.10.2020 20:50:52 0
Van’da terör örgütü PKK/KCK üyeliğinden gözaltına alınan 6 kişiden 4’ü tutuklandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk’ün Haberi

Van Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde PKK/KCK silahlı terör örgütünün ve işbirlikçilerinin bütünüyle deşifre edilip faaliyetlerinin sonlandırılması, örgüt mensuplarının yakalanarak haklarındaki gerekli yasal işlemlerin yapılabilmesi için, Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri PKK/KCK silahlı terör örgütünün basın ve kültür yapılanması içerisinde faaliyet yürüten şahıslar ın yakalanmasına ve Basın Kültür Ofisi olarak kullanıldığı değerlendirilen bir iş yerine 6 Ekim 2020 günü yapılan operasyonda 6 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştı. 

PKK/KCK SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMA SUÇUNDAN GÖZALTINA ALINMIŞLARDI
PKK/KCK terör örgütüne müzahir internet haber sitelerinde gözaltına alınan 6 kişinin helikopterden atılmayı belgelediği için gözaltına alındığı iddiası Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yalanlanmıştı. Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada sanıkların yaklaşık 6 aydır yürütülen PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olma suçundan yürütülen soruşturma nedeniyle gözaltına alındığı belirtilmişti. 

TUTUKLANMA TALEBİ İLE MAHKEMEYE SEVK EDİLMİŞTİ
PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olma suçlaması ile gözaltına alınan 6 kişi bugün Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından savcılığa sevk edilmişti. Savcılık sorgulamanın ardından tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk etmişti. 

4 KİŞİ TUTUKLANDI 2 KİŞİ ADLİ KONTROL ŞARTI İLE SERBEST BIRAKILDI
6 Ekim 2020 günü PKK/KCK silahlı terör örgütü üyesi olmaktan yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan Adnan Bilen, Cemil Uğur, Nazan Sala, Şehriban Abi Van 3. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanırken, Fehim Çetiner, Şükran Erdem ise adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Kaynka: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem