Van’da “Sivil Toplum Günleri” paneli

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Kamu-STK İşbirliği” projesi kapsamında “Van Sivil Toplum Günleri” paneli düzenlendi.

Van Haberleri 5.03.2019 12:38:28 0
Van’da “Sivil Toplum Günleri” paneli
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.03.2019 12:38

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Kamu-STK İşbirliği” projesi kapsamında “Van Sivil Toplum Günleri” paneli düzenlendi.

Sivil toplum ve kamu temsilcileri, güçlü işbirliği için Elite World Van Hotel’de bir araya geldi. Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği ortak finansmanıyla hayata geçirilen ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Kamu-STK İş Birliği” projesi çerçevesinde düzenlenen “Van Sivil Toplum Günleri” panelinde, kamu sektörü ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğinin mevcut durumu değerlendirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bir konuşma yapan Van Vali Yardımcısı Faruk Bülent Baygüven, STK’ların işlevselliğinin önemli olduğunu belirtti. Halkın temsilcileri olarak STK’ları düşünmek gerektiğini ifade eden Vali Yardımcısı Baygüven, “Birçok düşünür ve bilim insanları STK’nın tanımını yapmış ve kafa yormuşlardır. STK’ların kurulması mevzuata göre artık kolay, ama bence STK’ların işlevselliği daha önemlidir. Modern ve çağdaş kamu yönetiminde, artık klasik kamu yönetiminden sıyrılmış vaziyette çözüm odaklı, kamu kaynaklarını boşa harcamadan etkin kullanarak ve kararlı adım atan bir kamu yönetimi anlayışının Türkiye’de uygulanabilirliği de var. Ben bu anlamda projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sivil toplum kuruluşlarının 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı gövdelerini siper ettiğini hatırlatan İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İzzet Güven ise, “Bu tarihe düşmüş kamu-STK işbirliğinin en güzel örneklerinden birisidir. Genel olarak baktığımızda, son 15 dönemde sivil toplum konusunda ne tür adımlar atığımız hakkında bilgi vermek istiyorum. Daha önce 80 darbesi sonrasında derneklerin kapatıldığını görürüz. Derneklerin kapandığı bir ortamda 2003 yıllarına geldiğimizde dernek sayısı çok azdır. Dernekler Dairesi Başkanlığı kurulmadan önceki sivil toplum işlemleri müdürlüğümüz içerisinde yürütülürdü. Bir taraftan sivil toplum diyoruz, diğer taraftan güvenlik dairesi içinde bir dernek yapısı var. Dernekler Dairesi Başkanlığının kurulmasıyla birlikte daha sivil bir anlayışla STK’larımıza hizmet verilmeye başlanmıştır” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ