Van'da radyolardan Tepki; Ödül töreni ve dernek ile ilgimiz yok

Van ve ilçelerinde yayın yapan radyolar, kişi ve kurumların ötekileştirilmesine neden olan “2016 Yılı Alanında Van’ın En Başarılıları Ödül Töreni” adı altında yapılan yanlış organizasyonla ve düzenleyen Radyocular Derneği i

Van Haberleri 9.02.2017 19:50:32 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van ve ilçelerde yayın yapan radyolar adına Van FM'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 

 

KAMUOYUNA DUYURU

 

Van Radyocular Derneği tarafından 16 alanda “2016 Yılı Alanında Van’ın En Başarılıları Ödül  Töreni” etkinliği düzenlenmiştir.

 

Biz Van’da yayın yapan radyolar olarak 11 Şubat 2017 Cumartesi günü saat 19.00’da yapılacak olan etkinlik ve tören ile ilgili kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla bu açıklamayı yapmak zorunda kaldık. 

 

Van ve ilçelerinde hali hazırda yayın yapan 5 adet radyo kuruluşu bulunmaktadır. Bunlardan Erciş Star FM, Serhat FM, İlaç FM  ve Van FM  Van Radyocular Derneği ismi ile kurulu bulanan derneğin üyesi değildir. Ancak yapılan etkinlikte veya dernek faaliyetlerinde adeta Van’da yayın yapan tüm radyolar tarafından kurulmuş bir dernek olarak düşünülmesi, bizlerin de organizasyonda yer aldığımız algısının oluşması böyle bir açıklama yapılmasını zorunlu kılmıştır.

 

Van’da yayın yapan 4 radyonun bünyesinde yer almadığı, Van Radyocular Derneği sadece Tutku FM’in kurucusu olduğu bir dernektir.

 

Kamuoyunun, Van Radyocular Derneğinin bizi temsil etmediğini, sadece Tutku Radyo’yu temsil ettiğini bilmesi büyük önem taşımaktadır.

 

Ayrıca  “2016 Yılı Alanında Van’ın En Başarılıları Ödül Töreni” adı altına düzenlenen etkinlik amacı ile oluşturulan Jüriye sorulan sorularda, ilgili alanlarda faaliyet gösteren kurum kuruluş kişi ve yayın organlarının tamamı yer almamaktadır. İlgili dernek yönetimi tarafından belirlenen, ancak uzun yıllar kendi alanında faaliyet gösteren kişilerin ve kuruluşların anket formunda yer almaması, yapılan ödül töreninin ne kadar şaibeli olduğunu ortaya koymaktadır.

 

Dolayısıyla Radyocuları temsil etmeyen dernek yönetimi tarafından oluşturulan liste, ödül töreninde başarılı olarak ilan edilmesi tercih edilen bir listedir. Jürinin de seçmesi için dayatılan, dernek tarafından belirlenen listede yer alanların içinden, belirlenecek kişilerin ve kurumların Van’ın enleri olması, derneğin listeye koymadığı kişi ve kurumları adeta yok saymak ve hakaret etmek demektir.

 

Kişi ve kurumların ötekileştirilmesine neden olan böyle bir yanlış organizasyonla hiçbir ilgi ve alakamızın olmadığı kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla

 

         


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem