Van’da okul ve öğrenci güvenliği ailelere nefes aldırdı

Van’da bin 505 eğitim kurumunda 336 bin öğrenci, 18 bin öğretmen, 3 bin 500 çalışanı ile yeni eğitim-öğretim yılı başladı. Okullarda ve çevresinde alınan güvenlik tedbirleri ile veliler ve öğrenciler derin bir nefes aldı.

Van Haberleri 18.09.2019 20:13:12 0
Van’da okul ve öğrenci güvenliği ailelere nefes aldırdı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Valiliğince, yeni eğitim ve öğretim yılı kapsamında okul ve çevresinde güvenlik önlemleri alındı. Belirlenen bin 505 eğitim kurumunda giriş-çıkış saatlerinde güvenlik personeli, polis ve jandarma ekibi görev yapacak.

OKULLAR ARTIK GÜVENLİK ÇEMBERİNDE
Çalışma ve Sosyal Hizmetler, Milli Eğitim ve İçişleri Bakanlıkları arasında "Okullarda Güvenli Eğitim Ortamlarının Sağlanmasına Yönelik Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Artırılmasına İlişkin İşbirliği Projesi" kapsamında, Van’daki eğitim kurumlarının koruyucu ve önleyici güvenlik tedbirleri de planlandı. Bu çerçevede, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında kentteki bin 505 eğitim ve öğretim kurumunda, mevcut güvenlik kameralarının kontrolü, yeterli sayıya çıkarılması ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'ne entegrasyonu çalışmaları aralıksız devam ediyor. Güvenlik tedbirleri kapsamında öncelikli olduğu belirlenen bin 505 okulunun giriş-çıkış saatlerinde güvenlik kamerası, güvenlik personeli, polis ve jandarma görev alacak. Ayrıca bütün okullar için güvenli eğitim koordinasyon görevlisi belirlendi.

DENETLEMELERDE VELİ VE ÖĞRECİLER NEFES ALACAK
Okul yöneticileriyle okulda ve çevresinde meydana gelen olaylara seri şekilde müdahale edecek "Mobil Okul Timi",  Bu çerçevede sürekli görünür, kararlı ve etkin bir şekilde uygulanan denetim faaliyetleri kesintisiz sürdürülecek. Eğitim-öğretim yılı boyunca, il genelinde Mobil Okul Timlerince yapılacak kontroller dışında, okulların çevresindeki şüpheli şahıslara, umuma açık yerlere, okul servis araçlarına, park ve bahçelere yönelik kapsamlı uygulamalara Van İl Emniyet Müdürlüğü ve Van İl Jandarma Alay Komutanlığı asayiş timlerince devam edilecek. Okulların çevresinde başta uyuşturucu ve uyarıcı maddeyle mücadele olmak üzere, sigara satışının önlenmesi, internet kafe gibi yerlerin denetlenmesi, metruk binaların kontrolü, yoğun bir şekilde sürdürülecek. Huzurlu bir eğitim-öğretim yılı için veliler, okul aile birlikleri, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, okul yöneticileri ve güvenlik görevlileri etkin bir iş birliği ve dayanışma içinde olacak.

MEMNUN EDİCİ BİR ÇÖZÜM
Konuyla ilgili konuşan veli Selahadin Arpa, “Okul bölgesinde alınan güvenlik önlemleri bizi mutlu etti, derin bir nefes aldık. Uyuşturucu, sigaracı ve esrarcılar yüzünden çocuklarımızı okula göndermeye korkuyorduk. Bu yapılan çalışma ile biz ailelerde nefes aldık ve rahatladık. Bu çalışmaya imza atan büyüklerimiz, kurum amirlerimize teşekkür ediyoruz. Trafiğinden tutun okul kameralarına kadar güzel memnun edici önlemler alınmış, inşallah aksamadan bu şekilde devam eder.” dedi.

KORKMADAN OKUL YOLUNU TUTUYORUZ
Güvenlik uygulaması sayesinde aklını korku değil sadece derslerine vereceğini ifade eden Öğrenci Ömer Kuşan, “Daha önce okulumuzun etrafında tanımadığımız bilmediğimiz insanlar duruyordu, öğrencileri o tarafa çekiyordu, sigaracılar okul karşısına tezgah kuruyor tane işi ( Adet üzerine) sigara satıyordu, bu yıl onlar yok korkmadan gidip gelebiliyoruz. Okul bölgesinde öğrenciye yol vermeyen araçlar, okul içinde kırık ve çalışmayan kameralar vardı, artık bütün aklımı derslerime verebilirim. Bu eğitim-öğretim yılı sezonunda onlar da yenilenmiş. Hayırlı güzel geçecek bir eğitim öğretim yılı olmasını diliyoruz.” diye konuştu.

OKUL ÇEVRESİNDE BAŞIBOŞLARIN İŞİ YOK
Okul çevresi ve iç güvenlikten memnun kaldıklarını söyleyen Veli Semra Tuğrat ise, “Bu çalışmanın yılar önce yapılmasını isterdik, okulların korunmaya ihtiyacı var. Çocuğumuz sigara, uyuşturucu, farklı farklı şeyler yüzünden okula göndermek bile istemiyorduk. Okullarda kamera denen bir şey yoktu, güvenlik yoktu, çevre temiz değildi. Şimdi güzel, hiç olmasa aile olarak içimiz rahat. Çünkü okul çevresinde çocuklarımız ile dost olup uyuşturucuya, sigaraya, kafelere alıştırabilecek başıboş, serseriler yok. Bu çalışmadan memnunuz, bunu vesile olandan da Allah razı olsun, destek olanda da, bunu yapanda da Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

GÜVENLE OKUYABİLECEĞİM BİR OKULUM VAR ARTIK
Daha önce ders bitiş saatinde okuldan çıkmaya korktuklarını anımsatan öğrenci Elif Ateş, “Okula okumaya meslek edinmeye geliyoruz, ama okul çevresi öyle bir durumda ki bazen okuldan ders bitiminden sonra çıkmak istemiyorduk, çıkmaya korkuyorduk. Tanımadığımız bilmediğimiz insanlar, sabahtan akşama kadar okulun bahçe duvarında oturup, tenefüs zamanlarında oradan bize laf atıyorlardı. Onlardan korkumuzdan bahçeye çıkıp hava almaya korkuyorduk. Şimdi gerek okul kameralarımız, gerek okul çevremiz temiz ve düzenli, okul kapısında sürekli güvenliği sağlayan abimiz var. Okulumuz cadde üzeri olduğu için araçlar geçmemize müsaade etmiyordu, şimdi çıkış saatinde trafik polisleri bizim için yolumuzu açıyorlar. Şimdi içim rahat çünkü güvenli bir şekilde gelebileceğim bir okulum var”  dedi.
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem