Van’da öğrenci ve vatandaşın ulaşım sorunu ne zaman çözülecek?

Van Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME)’nin olağan toplantısı kent adına önemli kararların alındığı bir şekilde gerçekleşmişti. 

Van Haberleri 20.12.2019 11:21:41 0
Van’da öğrenci ve vatandaşın ulaşım sorunu ne zaman çözülecek?
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.12.2019 11:21

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Gerçekleştirilen son toplantıda kentte son süreçte kamuoyunda tepkiye neden olan trafik ve toplu ulaşım problemi masaya yatırıldı.

Özellikle yıllardır artan nüfus, kent merkezinin belli bir noktada sıkışması, dar yollar, alternatif yolların olmaması ve araç park alanlarının kısıtlı olmasından kaynaklı oluşan trafik problemi ve toplu ulaşımda oluşan problemlerle ilgili önemli kararlar alındı.

VATANTAŞ ÖĞRENCİ SERVİSLERİ VE TOPLU TAŞIMADA İHALENİN YAPILMASINI BEKLİYOR
Öğrenci servis sayılarında da artışa gidilmesinin de karara bağlandığı toplantıda, kentteki uzun süredir yetersiz geldiği söylenen ulaşım araçlarının sayısında ihale yoluyla artışa gidilme kararı alındı . Araç sayılarının arttırılmasının ihale yöntemi ile yapılma kararı alınmasını olumlu karşılayan Vatandaş, ihalelerin bir an önce yapılmasını ve toplu taşımadaki sıkışıklığın giderilip sorunun çözülmesini sabırsızlıkla bekliyor. 

Tüm halk otobüslerinin fiziki olarak da değişimi için karar verilen toplantıda ayrıca toplu ulaşım araçlarına da zam yapılmasına karar verildi. O kararlar gündemi hafta boyunca meşgul ederken özellikle zam konusu sosyal medyada da çokça konuşuldu.

ZAM KARARINDAN ÖĞRENCİLER ÇOK MAĞDUR
Alınan kararın ve ulaşıma yapılan zammın ardından Ağrı Belediyesi tarafından uygulanan yeni sistemle gerek sosyal, gerekse normal hayatta vatandaşlar kentteki ulaşım sorunlarına ve uygulanan zamma tepki verdi. Kentte öğrenci yol ücretlerinin 25 kuruş yapılması gerektiğini kaydeden vatandaşlar, yetkili kurum amirleri ve Van Büyükşehir Belediyesi’ne seslendi. 

Ağrı Belediyesi tarafından hayata geçirilen sistemle öğrenciler 25 kuruşa rahat bir ulaşım sağlıyor. Van Organize Sanayiciler İş Adamları Derneği (VOSİAD) başkanı Şemsettin Bozkurt, yetkililere seslenerek böyle bir çalışmanın Van’da hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti. 

HALKIN VE ÇOCUKLARININ GERÇEK SORUNLARIYLA İLGİLENİN
Öğrencilerin ulaşımıyla ilgili yetkililere seslenen Bozkurt, “Sevgili Vanlı muktedirler Lütfen, şu öğrenci ulaşım işlerine bir el atın. Ağrı Belediyesi 25 kuruşa öğrenci taşıyor. Sakın olmaz demeyin! Bakın, yapanlar yapıyor.  Van’daki öğrencilerimizin çoğu yol parası bulamadığı için bu soğukta otostopla üniversiteye gitmeye çalışıyor.  Gelin! Gizli ortaklık, açık ve suni istişare, tebrik ve plaket alma/verme “işlemlerinizden” vazgeçin. Halkın ve çocuklarının gerçek sorunlarıyla ilgilenin. İnanın hak etmeden edindiğiniz mallar, mülkler ve paralar, ne size ne çocuklarınıza ne de bu topluma bir fayda sağlamaz.” dedi.

VAN YYÜ KAMPÜSÜNE OTOBÜSLER TAHSİS EDEMEZ Mİ?
Bozkurt, “Sevgili Vanlılar, Van çarşı merkezden Van YYÜ kampüsüne öğrenci seyahat biletlerinin fiyatı 2 TL’dir. Aldığım duyumlara göre; 1 Ocak 2020 itibariyle de 3 TL’ye çıkacak. Van Büyükşehir Belediyesi, öğrenciler için 25 kuruşa Van Merkezden Van YYÜ kampüsüne otobüsler tahsis edemez mi?” ifadelerini kullandı.

AĞRIDA ULAŞIMLA İLGİLİ NASIL BİR ADIM ATILMIŞTI?
Türkiye genelinde birçok belediye ulaşım fiyatlarına zam yaparken Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, başlattığı 'Öğrencibüs' uygulamasıyla gençlerin yüzünü güldürdü. Ağrı'da Öğrencibus'a binenler 25 kuruş ödüyor.

31 Mart seçimlerinde Ağrı'yı AK Parti'ye kazandıran Savcı Sayan, göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. Öğrencilere ulaşım ücretini adeta sakız fiyatına kadar düşüren Savcı Sayan, bu hizmetle kentteki öğrencilerin kalbini kazandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

ÖĞRENCİBÜS'ÜN DİREKSİYONUNA GEÇTİ
Öğrencibüs'ü kullananlar, kent merkezine ulaşım için sadece 25 kuruş ödüyor. Ağrı'nın öğrenci kenti olması için büyük bir gayret içerisinde olan AK Partili Savcı Sayan, gelecek yıl Ağrı'yı tercih edecek öğrencilere de birçok sürprizinin olacağını açıkladı. Başkan Savcı Sayan, Öğrencibüs'ün direksiyonuna geçerek öğrencileri direkt olarak şehir merkezine götürdü.
 

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ