Van’da Ocak ayının zam şampiyonu patlıcan

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2020 Ocak ayına ait Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) ve Yurt İçi Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE) rakamlarını açıkladı. 

Van Haberleri 3.02.2020 17:53:20 0
Van’da Ocak ayının zam şampiyonu patlıcan
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.02.2020 17:53

TÜİK Van Bölge Müdürü Özer COŞKUN tarafından yapılan açıklamaya göre; TÜFE bir önceki aya göre yüzde 1,35 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre de yüzde 12,15 oranında artış gösterdi. TRB2 (Van, Muş, Bitlis, Hakkâri) Bölgesine ait TÜFE’de ise bir önceki aya göre yüzde 1,42'lik bir artış olurken, bir önceki yılın aynı ayına göre de yüzde 12,13 oranında artış meydana geldi.

Ana harcama grupları itibariyle aylık olarak en yüksek artış ülke genelinde yüzde 4,88'lik oran ile Çeşitli mal ve hizmetler olurken, düşüş gösteren grup ise yüzde 6,65 ile giyim ve ayakkabı oldu. TRB2 Bölgesinde ise ana harcama grupları itibariyle aylık en yüksek artış yüzde 8,30'luk oranla sağlık olurken, düşüş gösteren grup ise yüzde 4,95 ile giyim ve ayakkabı oldu.

Van’da Ocak Ayının Zam Şampiyonu Patlıcan Oldu

Coşkun’un verdiği bilgilere göre, madde bazlı değerlendirme yapılırsa yurt genelinde patlıcan yüzde 81,46 ve domates 35,81'lik oranlarla fiyatı en çok artan maddeler olurken, Van İlinin de dâhil olduğu TRB2 Bölgesinde ise patlıcan 94,49 ile en çok zamlanan ürün iken, onu yüzde 57,90 oranındaki artışla mandalina takip etti. Hırka (Kadın için) ise yüzde 14,87'lik bir oranda değer kaybederek Ocak ayında TRB2 Bölgesinin fiyatı en çok düşen ürünü oldu. Türkiye genelinde de yüzde 14,22 oranında değer kaybeden Kazak (çocuk için) en fazla ucuzlayan ürün oldu. 

Öte yandan Yİ-ÜFE’de bir önceki aya göre yüzde 1,84'lük bir artış gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 8,84 oranında artış oldu. Sektörel bazda aylık olarak elektrik ve gaz sektöründe yüzde 0,95 artış, imalat sanayi sektöründe yüzde 1,85 artış, madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 2,33 artış ve su sektöründe ise yüzde 5,46 oranında artış meydana geldi. Ana sanayi gruplarında en yüksek aylık artış yüzde 3,01’lik oranla enerji grubunda olurken, en yüksek yıllık artış ise yüzde 13,75'lük oranla yine enerji grubunda gerçekleşti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ