Van’da koronavirüs alarmı!

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Van’da aşılama oranının düşük olması nedeniyle koronavirüs vaka sayılarının hızlı bir şekilde arttığını söyledi.

Van Haberleri 7.08.2021 11:06:11 0
Van’da koronavirüs alarmı!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vangölü TV’ye yaptığı açıklamada aşı çağrısı da yapan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, toplumsal bağışıklığın güçlendirilmesinin önemine vurgu yaptı.

VANDA AŞILAMA ORANI ÇOK DÜŞÜK

Van’da aşılama oranlarının düşük olduğunu söyleyen Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, “Koronavirüse karşı verilen mücadelede aşılamanın büyük bir yer tuttuğunu biliyoruz. Bu yönde gerek Sağlık Bakanımız, gerekse bilim kurulu üyeleri sık sık uyarıda bulunuyor. Ancak bazı aşı karşıtları yaptıkları propagandalar ile halkımızın kafasını karıştırıp aşıdan uzak durmalarına neden oluyor. Bu nedenle Van’da yapılan aşılama oranı Türkiye ortalamasının çok altında. Vanlı hemşerilerimiz aşı karşıtlarının söylemlerini dikkate almayarak, bir an önce aşı olmalı. Van’da yüzde 40 olan aşılama oranını yükseltmeliyiz” dedi.

VAN’DA VAKA SAYILARI ÇOK ARTTI

Van’daki vaka sayılarının yüksekliğine dikkat çeken Vali Bilmez, “Aşılama oranlarının yüzde 40 seviyelerinde olması nedeniyle Van’da toplumsal bağışıklıkta istediğimiz düzeye ulaşamadık. Toplumsal bağışıklığın az olması ve hızlı yayılan çeşitli varyasyonların da etkisi ile her geçen gün Van’daki vaka sayıları artıyor. Artan vaka sayıları hepimizi üzen vefat sayılarını da artırıyor. Yakınlarımızı korumak için bir an önce aşı olmalıyız” diyerek toplumsal bağışıklığın arttırılmasını istedi.

HASTANELERDE DOLULUK ORANI YÜKSEK

Van’daki hastanelerin doluluk oranlarına da değinen Vali Bilmez, “Geçtiğimiz aylarda Van, Türkiye’de vaka sayısı en az olan 5 ilden birisiydi. Şu anda vaka sayısı en yüksek 3 ilden birisi haline geldik. Aşılama oranın düşük olması, toplumsal bağışıklığın zayıf olması nedeniyle vaka sayıları da arttı. Artan vaka sayıları ve hastalık semptomları nedeniyle yatan hasta sayımız da arttı. Bu nedenle hastanelerimizdeki doluluk oranları da yükseldi. Tablonun bu şekilde devam etmesi halinde hastanelerimizde sıkıntı yaşama ihtimalimiz olabilir. Bu durumdan kurtulmak için aşı olmayanların bir an önce aşı olması gerekiyor” dedi.

Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem