Van'da korona virüs vaka sayısı yükseldi!.. İşte güncel vaka sayıları 22 Nisan 2020

Van Valiliği yaptığı açıklama ile Van'daki korona virüs vaka sayıları ile tedavi olup taburcu olan hasta sayılarını paylaştı.

Van Haberleri 22.04.2020 11:24:38 0
Van'da korona virüs vaka sayısı yükseldi!.. İşte güncel vaka sayıları 22 Nisan 2020
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van'daki korona virüs vaka sayıları ile tedavi sonucu taburcu olan hasta sayılarını paylaşan Van Valiliği,  yaptığı açıklamasında muhtarı görevden alınan ve hakkında soruşturma açılan Örmetaş'taki vaka sayısının arttığını da belirtti. 

MUHTARIN HATASI ÖRMETAŞ'I VAKA MERKEZİ YAPTI
İstanbul'dan gelen bir kişide korona virüs vakası çıkması ve mahalledeki bir çok kişi ile de temas kurduğunun belirlenmesi üzerine karantinaya alınan Van'ın Başkale İlçesi Örmetaş Mahallesi Muhtarı Mikail Duman, yetkililere yanlış bilgi vermiş, bilgileri gizlemiş, İstanbul'dan gelenleri saklamıştı.

Bunun üzerine Örmetaş Mahallesi'ndeki vaka sayısı önce 8'e, daha sonra 20'ye çıkmış ve Muhtar Mikail Duman görevden alınmıştı. 

Vaka sayısının 44'e çıkması üzerine ise Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Örmetaş Mahallesi Muhtarı Mikail Duman hakında "görevi kötüye kullanmak, yanlış bilgi vermek ve 44 kişinin pandemi olmasına neden olmaktan" soruşturma başlatmıştı.

900 kişinin yaşadığı ve korona virüs taramasının devam ettiği Örmetaş Mahallesi'ndeki vaka sayısı dün 46'ya yükselmişti.

Van Valiliği'nden bugün yapılan açıklama ile vaka sayısının 48'e yükseldiği belirtildi.

VAN'DAKİ VAKA SAYISI YÜKSELİYOR
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan uyaralara ve İçişleri Bakanlığı ile Van Valiliği tarafından alınan tedbirlere rağmen Van'daki korona virüs vaka sayılarında artış devam ediyor. Van'daki Vaka sayısını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 10'un altında diyerek açıklamıştı. Van Valiliği'nden bugün yapılan açıklama ile Van'daki Vaka sayısının 180'e çıktığı belirtildi. 

TABURCU OLAN HASTA SAYISI ARTTI
Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, sosyal medya hesabından dün yaptığı açıklamada taburcu olan hasta sayısının 61 olduğunu duyurmuştu. Van Valiliğinden bugün yapılan açıklamada ise taburcu olan hasta sayısının 65'e yükseldiği belirtildi. 

TEDBİRLERE UYMAK VAKA SAYISININ ARTMAMASINA NEDEN OLUYOR

Van'da ev izolasyonuna tabi tutulan kişi sayısı, korona virüs vaka sayısının artmasına bağlı olarak her geçen gün artıyor. Ev izolasyonu uygulanan kişilerin evlerinden çıkması veya evlerine misafir kabul edip çevresi ile temas kurması soncunda, korona virüs vaka sayısı da artıyor. Bir birini tetikleyen ev izolasyonuna dikkat etmemek, sosyal mesafe kuralını uygulamamak ve temas kurmama kuralı ihlali, vaka sayının inişe geçmesine engel oluyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem