Van’da korona virüs konulu değerlendirme toplantısı

Van İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sönetçioğlu başkanlığında korona virüs salgınının seyri, aşılama, filyasyon çalışmaları ve alınan tedbirlerle ilgili değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Van Haberleri 8.06.2021 11:18:26 0
Van’da korona virüs konulu değerlendirme toplantısı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.06.2021 11:18

Van İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sönetçioğlu başkanlığında korona virüs salgınının seyri, aşılama, filyasyon çalışmaları ve alınan tedbirlerle ilgili değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, pandeminin halen devam ettiğine dikkat çekerek, vatandaşlara uyarıda bulundu. Kademeli ve kontrollü normalleşme ile korona virüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla salgınla mücadele sürecinin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe uyarısında bulunan Sünnetçioğlu, “Bu noktada en önemli husus, hayatın olağan akışını virüse kaptırmayalım. Salgında hepimiz birbirimize karşı sorumluyuz. Salgınla mücadele tedbirlerine riayet etmemiz gerektiğini hatırlatmak isterim. İlimizde aşılama kapsamında herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır. Vatandaşlarımızdan aşılama yapılıncaya kadar bireysel önlemleri gevşetmemelerini öneriyorum” dedi.

Prof. Dr. Sünnetçioğlu; kronik kalp hastalığı, diyaliz, kronik akciğer hastalığı, karaciğer bozukluğu, kronik tansiyon rahatsızlığı gibi hastalığı bulunan kişilerin risk grubu içerisine girdiğini belirterek, “Aşı sırası gelen vatandaşlarımızın Sağlık Bakanlığımızın yayımladığı ‘Nasıl aşı olurum?’ rehberine göre aşısını olmak için ilk olarak e-Nabız hesabına giriş yapması gerekiyor. Sağlık Bakanlığı, e-Nabız uygulamasına giriş sağlanarak aşı durumu bilgilendirme özelliği bulunmakta veya öncelikli gruplar arasında yer alanların Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) uygulamasıyla randevu alması ile aşılarını olabilirler. Aşılarınızı ihmal etmeyin. Bir can kaybı bile bizi çok üzüyor. Özelikle sıcak havaların başlaması ile vatandaşlarımız, yoğunluğun arttığı alanlarda fiziki mesafe kuralı noktasında daha dikkatli olmalıdır” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ