Van'da ikinci dönemin ilk ders zili çaldı

Van’da, 2016-2017 yarıyıl tatili bugün okulların açılması ile sona ererken, 312 bin öğrenci de ders başı yaptı.

Van Haberleri 6.02.2017 11:27:25 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.02.2017 11:27

Van’da 2016-2017 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatili ile birlikte yaklaşık 312 bin öğrenci ve 17 bin öğretmen, 20 Ocak 2017 tarihinde tatile girmişti. 15 günlük yarıyıl tatilinin ardından öğrenciler bugün ders başı yaptı. 9 Haziran 2017 tarihine kadar devam edecek ikinci kanaat döneminde öğrenciler hem derslerine girecek, hem de zorlu sınavlara tabi tutulacak.
Van İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, iki haftalık bir tatilin ardından, bugün ikinci yarıyılın başladığını belirterek, tüm öğrencilere ikinci dönemde başarılar diledi. Birinci dönemde karnesinde zayıfları olan öğrencilerin, bu dönem daha çok çalışacaklarına ve eksiklerini çok kısa sürede telafi edeceklerine yürekten inandığını ifade eden Kırekin, “Eğitim öğretim yılının ikinci döneminin ülkemizin genelindeki tüm öğretmen ve öğrencilerimize sağlık, huzur içinde başarılarla geçmesini dilerim. Van’ın eğitim anlamında yükselen başarı grafiğinin ikinci dönemde de artarak devam edeceğini umut ediyor, yeni dönemin tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
İkinci dönemle birlikte Milli Eğitim, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Sağlık bakanlıklarının organizasyonunda 2012’den beri yürütülen Okul Sütü Programının da başlayacağını dile getiren Kırekin, ayrıca bu dönemde öğrencileri zorlu sınav maratonunun da beklediğini hatırlattı. Sınavlara girecek olan tüm öğrencilere başarılar dileyen Kırekin, “26 ve 27 Nisan’da Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına bu dönem 23 bin öğrencimiz girecek. Mazeret sınavı da 20 ve 21 Mayıs’ta yapılacak. Yine üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 12 Mart Pazar günü tek oturumda yapılacak. İkinci aşama Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ise 10 ve 11 Haziran ile 17 ve 18 Haziran’da beş oturumda gerçekleştirilecektir” ifadelerini kullandı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ