Van’da iki fuar bir arada kapılarını açtı

Ajans Asya Fuarcılık tarafından Solarvan Yenilenebilir Enerji Fuarı ile İnşaat Yapı ve Belediye Ekipmanları Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.

Van Haberleri 16.09.2021 19:34:35 0
Van’da iki fuar bir arada kapılarını açtı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.09.2021 19:34

Ajans Asya Fuarcılık tarafından Solarvan Yenilenebilir Enerji Fuarı ile İnşaat Yapı ve Belediye Ekipmanları Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.

Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ve 19 Eylül tarihine kadar sürecek fuara, ikisi yurtdışından olmak üzere 80 firma katıldı. Fuara Van Vali Vekili Ömer Faruk Canpolat, AK Parti Van milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar ve Abdulahat Arvas, Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van Ticaret Borsası Başkanı Nayif Süer, Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler ile İran’dan gelen heyet katıldı.

Fuarın açılışında konuşma yapan Vali Vekili Ömer Faruk Canpolat, düzenlenen fuarın bölge için büyük önem taşıdığını ve iki sektörü bir araya getirdiğini belirtti. Canpolat, “İlimizde yapılan bu güzel organizasyon, inşallah ilimiz ve çevresinde bölgesel kalkınmayı artıracak doğu ve batı arasındaki kaynaşmayı sağlayacaktır. Diğer taraftan girişimcileri bölgemize çekecektir. İlimizin ve bölgemizin enerji potansiyelini öne çıkaran bu güzide fuarımız, yatırım olanaklarıyla devlet destek ve teşviklerinin sağlanmasına 2023 hedefleri doğrultusunda artan enerji açığımızın azaltılmasına, komşumuz İran İslam Cumhuriyeti ile aramızdaki ilişkilerimizin gelişmesine vesile olacaktır” dedi.

Van’ın Türkiye’nin en iyi güneşlenme süresine sahip illerden olduğunu dile getiren AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar ise “Güneş Enerji Santralleri konusunda ilimizde yatırımlar var. Ancak bu yatırımlar daha da arttırılabilir. Özellikle İranlı işadamlarımız, bizim işadamlarımızla birlikte ortak projeler gerçekleştirebilirler. Ben bu vesileyle fuarı düzenlemesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas da fuarın hayırlı olması temennisinde bulunarak, Kapıköy Gümrük Kapısının da geçişlere açılmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Toplamda 80 firmanın fuara katılım sağladığını açıklayan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler ise, “150’ye yakın marka ve yurtdışından iki firmamız var. Katılanların yüzde 50’si ulusal firmalardır. Bu da dışarından Van’a büyük bir talebin olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva’nın da bir konuşma yaptığı fuarın açılış töreni, kurdele kesimi ve alandaki stantların gezilmesiyle son buldu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tahkim Kurulu’ndan 24Erzincanspor dosyalarında karar


Van Spor

Dünya’nın yıldızları Palandöken’de yarışıyor


Van Spor

ETÜ’lü Damla Köse Avrupa Şampiyonasında altın madalya kazandı


Van Spor

Erzurum’da FIS SBX Snowboard Dünya Kupası heyecanı


Van Spor

TFF Futsal Ligi Tatvan Etabı devam ediyor


Van Spor

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ