Van’da hasta kurtarma operasyonu

Van Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri, Gürpınar'da Hamile Kadını Yoğun Kar Yağışı Ve Tipiye Rağmen 5 Saatlik Çalişmayla Hastaneye Ulaştırmayı Başardı.

Van Haberleri 8.02.2020 15:10:24 0
Van’da hasta kurtarma operasyonu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, Gürpınar’da hamile kadını yoğun kar yağışı ve tipiye rağmen 5 saatlik çalışmayla hastaneye ulaştırmayı başardı.

Gürpınar ilçe merkezine yaklaşık 55 kilometre uzaklıkta yer alan Öveçli Mahallesi Yelekli mezrasında oturan 38 yaşındaki Canan Dural’ın sancıları başlayınca yakınlar sağlık ve karla mücadele ekiplerine haber verdi. Yol Yapım Bakım Onarım Daire Başkanlığına bağlı ekipler yoğun kar yağışı ve tipiye rağmen zorlu bir çalışma sonucunda 5 saatin sonunda mezraya ulaştı. Burada sağlıkçılar tarafından ilk müdahalesi yapılan hamile kadın, Gürpınar Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanın doğumuna kısa bir süre kaldığı öğrenildi.

Ayrıca karla mücadele ekipleri, Tuşba ilçesi Ermişler Mahallesi ile Erciş ilçesi Gedikdibi Mahallesi yollarını da açarak buradaki hastalara sağlık ekiplerini ulaştırdı.

Öte yandan, kentte dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan 550 yerleşim yeri yolunun ulaşıma açılmadı için çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem