Van’da ‘Halkoyunları Bölge Grup Yarışmaları’ sona erdi

Van’da 408 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen ‘Gençler ve Yıldızlar Okul Sporları Düzenlemeli ve Düzenlemesiz Halkoyunları Bölge Grup Yarışmaları’ sona erdi.Nur Tatar Spor Salonunda Ağrı, Batman, Hakkari, Muş, Şırnak, Van ve

Van Haberleri 11.03.2019 16:15:23 0
Van’da ‘Halkoyunları Bölge Grup Yarışmaları’ sona erdi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.03.2019 16:15

Van’da 408 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen ‘Gençler ve Yıldızlar Okul Sporları Düzenlemeli ve Düzenlemesiz Halkoyunları Bölge Grup Yarışmaları’ sona erdi.

Nur Tatar Spor Salonunda Ağrı, Batman, Hakkari, Muş, Şırnak, Van ve Iğdır illerinden 408 sporcunun katıldığı Türkiye Halk Oyunları Gençler ve Yıldızlar Okul Sporları Halkoyunları Bölge Grup Yarışması, düzenlemeli ve düzenlemesiz olmak üzere 2 ayrı kategoride yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan ve iki gün boyunca devam eden Halk Oyunları Bölge Grup Yarışmaları sonucunda gençler düzenlemesiz dalda Hakkari Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, gençler düzenlemeli dalda ise Van ilinden Vali Haydar Bey Anadolu Lisesi birinci oldu.

Gençler ve Yıldızlar Okul Sporları Halk Oyunları Bölge Grup Yarışmalarının ikinci gününde ise yapılan yıldızlar düzenlemesiz dalda Van ilinden Mustafa Cengiz Ortaokulu birinci olurken, Yunus Emre Ortaokulu ise ikincilik ödülünün sahibi oldu. Yıldızlar kategorisi düzenlemeli dalda ise Van ilinden Mustafa Cengiz Ortaokulu birincilik ödülünün sahibi oldu.

Halk Oyunları Bölge Grup Yarışmalarında gençler düzenlemeli dalda 1 birincilik, yıldızlar düzenlemesiz dalda 1 birincilik ve 1 ikincilik, yıldızlar düzenlemesiz dalda ise 1 ikincilik ödülünü alan Van, yapılan grup yarışmalarında en fazla ödül alan il olma başarısı elde etti.

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonluğunda 408 sporcunun katılımı ile iki gün boyunca Nur Tatar Spor Salonunda yapılan yarışmalarda birinci olan okullar, Türkiye Halkoyunları Federasyonu tarafından ilerleyen tarihlerde yapılacak olan Halkoyunları Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

Dereceye giren okullara ödülleri, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Yalçın Özdemir, Halkoyunları Van İl Temsilcisi Kemal Sargın, Spor Şube Şefi Mustafa Kazancı ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ