Van’da Güngöç ailesinin durumu yürek burktu!

Van’ın Tuşba İlçesi Seyrantepe Mahallesi 11. Sokakta yaşayan Güngöç ailesinin durumu yürek burktu. Yüzde 50 oranında 12 yaşında engelli bir çocukları ve 7 yaşında bir kız çocuğunun olduğu aile hayırseverlerden kendilerine uzanacak

Van Haberleri 10.10.2021 15:56:28 0
Van’da Güngöç ailesinin durumu yürek burktu!
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV ÖZEL
Güngöç ailesi yaşadıkları evde çok zorluklar çekiyor. Toprak damlı olan evde özellikle kışın kar yağışı ve yağmurdan sonra evin birçok bölümünde duvarlardan ve tavandan evin içine sular damlıyor. Bunun önüne geçmek için de tavandaki döşemelerin arasına bez parçaları ile engel olmaya çalışıyorlar. 
Mevcut evlerinin arkasına hayırsever bir iş adamı tarafından yapılan ev yarıda kaldığı için bu evde yaşamak zorunda kalıyorlar. Özellikle belli dönemlerde evde böcekler ve akreplerinde çıktığını belirten aile yetkililere sesimizi duyun çağrısında bulundular.
Yaklaşık 12 yıldır bu halde yaşadıklarını belirten Ayşe Güngöç, “Çok zorluk çekiyoruz evimiz damlıyor duvarları çatladığı için içeriye gece gündüz böcek ve haşere geliyor bu yüzden sabaha kadar uyuyamıyoruz.  Akrabalarımın maddi durumu olmadığı için onlarda destek veremiyor.  Buradan tek çağrım bize yardım etsinler.” Dedi. 
Hayırsever bir iş adamı arka bahçemizde bize ev yaptı ama şuanda inşaat halinde duruyor diyen Güngöç, “Maddi durumum olmadığı için tamamlayamadık. Bankalara kredi borcumuz var eşim inşaatlarda çalışıyor ve sadece bankalara ödeme yapabiliyor. İnşaata da bazen iş oluyor bazen ise hiç olmuyor. Ayrıca eşim hasta belinde fıtık var. Bu durumda onun çalışmasına engel oluyor. Her şey çok pahalı maddi durumumuz elverişli değil bu yüzden evimizi yapamıyoruz. Zihinsel olarak oğlum hasta sürekli hastaneye götürüyorum. Ne yapacağımızı bilmiyoruz bize yardım etsinler. İnşaata olan evime çatı yapsınlar bende buradan biran önce çıkayım. Kış geliyor yine bütün yağmur ben ve çocuklarımın üstüne damlayacak.” İfadelerini kullandı.  
Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem