Van’da görevden alınan Örmetaş Muhtarı günah çıkarıyor: 70 kişiyi ihbar etti

Van’ın Başkale İlçesi Örmetaş Mahallesi Muhtarı Mikail Duman, köyündeki şüpheli vakaları saklayıp, bazılarına test yapılmasına engel olduğu için bugün açığa alınmıştı. Görevdeyken korona virüs şüphelilerini saklayan muhta

Van Haberleri 17.04.2020 23:59:35 0
Van’da görevden alınan Örmetaş Muhtarı günah çıkarıyor: 70 kişiyi ihbar etti
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL/ Ziya Türk'ün haberi

Başkale’nin Örmetaş Mahallesi’nde daha önce 8 kişinin korona virüs testi pozitif çıkmıştı. Dün yapılan testler ile pozitif vaka sayısı 20’ye çıktı. Vaka sayısının artmasında şüpheli kişileri saklayan ve test yapılmasına engel olduğu değerlendirilen Muhtar Mikail Duman bugün açığa alınmıştı. 

ÖRMETAŞ MUHTARI GÜNAH ÇIKARIYOR
Görevdeyken şüpheli vakaları saklayan Van’ın Başkale İlçesi Örmetaş Mahallesi Muhtarı Mikail Duman, görevden alındıktan sonra günah çıkarmaya başladı. 

Görevde iken mahallesine il dışından gelenleri saklayan Muhtar Mikail Duman,  görevden alındıktan sonra İstanbul’dan gelen 70 kişinin ismini verdi. İl dışından gelenleri görevden alındıktan sonra bildirmeye başlayan muhtarın bu tutumu "şimdi de günah çıkartıyor" şeklinde değerlendirildi.

MUHTARIN HATASI ÖRMETAŞ’I KORONA VİRÜS MERKEZİ YAPTI
07 Nisan 2020 tarihinde korona virüs testi pozitif çıkan bir kişinin Örmetaş Mahallesi’nde çok sayıda kişi ile temas kurmuş olması nedeniyle daha önce karantina uygulaması başlatılmıştı. Muhtarın ihmali nedeniyle pozitif vaka sayısı 20’ye çıkan ve yeni yapılan test sonuçları sayısının artması beklenen vakalar, Van il genelindeki vakaların yüzde 20’sini oluşturuyor.

MAHALLE MUHTARLARI TAKİP EDİLİYOR
Korona virüs vakaları ile temaslı kişilerin takip edildiği gibi mahalle muhtarlarının da takip edildiğini söyleyen Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, “Bu toplum sağlığını ve sağlık güvenliğini ilgilendiren bir konu. Bu nedenle muhtarlarımızı takip ediyoruz. Mahallesindeki insanların sağlıklarına sahip çıkan, onlara korona virüs salgınının bulaşmaması için çaba gösteren muhtarlarımızı Edremit ilçesi Doğanlar Mahallesi Muhtarı İbrahim Öndil gibi ödüllendireceğiz. Ancak görevini ihmal eden ve mahallesindeki insanlara korona virüs bulaşmasına göz yuman, neden olan muhtarlarımızı da Başkale İlçesi Örmetaş Mahallesi Muhtarı Mikail Duman gibi görevden alacağız. Bu süreci kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Muhtarlarımız mahallesindeki insanımızın sağlığına sahip çıksın ve mahalleye dışarıdan gelen, ev izolasyonuna uymayan kişileri bildirerek görevini yapsın. Muhtarlarımız korona virüse değil bize yardımcı olsun” dedi. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem