Van’da ‘Genç Ağaçlar Kök Salıyor’ projesi

Van Valiliği tarafından ‘Genç Ağaçlar Kök Salıyor’ projesi kapsamında 166 takım yöresel halk oyunu kıyafeti dağıtıldı.

Van Haberleri 31.01.2019 12:47:42 0
Van’da ‘Genç Ağaçlar Kök Salıyor’ projesi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 31.01.2019 12:47

Van Valiliği tarafından ‘Genç Ağaçlar Kök Salıyor’ projesi kapsamında 166 takım yöresel halk oyunu kıyafeti dağıtıldı.

Van Valiliği; Van gençliğini kültürel, sanatsal, sportif ve sosyal yönlerden geliştiren “Genç Ağaçlar Kök Salıyor’ projesi kapsamında, kültür değerlerini koruyup geliştirmek amacıyla gençler tarafından kullanılmak üzere 166 takım yöresel halk oyunu kıyafeti dağıttı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Proje Koordinatörü Bülent Veziroğlu, Van’ın gençlerini çok yönlü geliştirme hedefiyle 208 farklı kurs faaliyeti gerçekleştirdiklerini ifade etti. Veziroğlu, “Kültürel değerlerimizin yeni nesiller aracılığıyla geleceğe taşınması amacıyla İpekyolu, Tuşba, Edremit, Gevaş, Çaldıran ve Gürpınar ilçelerinde gençlere yönelik halk oyunları kursu açıldı. 6 ilçede toplam 210 genç eğitim aldı. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Samsun’da düzenlenen ‘Minikler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası’ yarışmasında, Tuşba Gençlik Merkezinde açılan kursumuzda eğitim alan ve Van ilini temsil eden ekibimiz, Türkiye üçüncüsü oldu. Projemiz, elde edilen bu başarının devam ettirilmesi ve daha da geliştirilmesi için gençleri desteklemeye devam ediyor” dedi.

Proje çerçevesinde İpekyolu, Tuşba, Edremit, Erciş, Gevaş, Çaldıran ve Gürpınar ilçelerinde eğitim gören gençlere Van, Burdur ve Trabzon yöreleri başta olmak üzere diğer yörelere ait kıyafetlerin dağıtıldığını dile getiren Veziroğlu, “Şalvar, cepken, yelek, içlik, gerdanlık, başlık (kofi), dış önlük, iç önlük, acem kuşak, çorap, ayakkabı (harik), başlık (kabalak), gömlek, tabaka, muska, zincir, kemer, çizme, peştamal, kolon bağı, fistan, ahmediye, yağlık, üçetek, arkalaç ve kolyeden oluşan malzemelerin dağıtımını gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Dağıtım toplantısına Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Van İl Temsilcisi Öğretim Üyesi Dr. Kemal Sargın, Gençlik Merkezleri Koordinatör Şube Müdürü Sunullah Erçek, İpekyolu Gençlik Merkezi Müdürü Cevdet Arslan, Çaldıran Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Necip Çınarcı ve kursiyerler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ