Van'da felçli kadın ’mekanik trombektomi’ yöntemiyle yeniden hayata tutundu

VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ (VAN YYÜ) DURSUN ODABAŞI TIP MERKEZİ BÜNYESİNDE KURULAN İNME MERKEZİNDE UYGULANAN "MEKANİK TROMBEKTOMİ" YÖNTEMİYLE 67 YAŞINDA FELÇ GEÇİREN KADIN SAĞLIĞINA KAVUŞTU.

Van Haberleri 19.05.2020 13:18:09 0
Van'da felçli kadın ’mekanik trombektomi’ yöntemiyle yeniden hayata tutundu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.05.2020 13:18

67 yaşında felç geçiren kadın, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezi bünyesinde kurulan inme merkezinde uygulanan ’mekanik trombektomi’ yöntemiyle sağlığına kavuştu.

Van’da yaşayan 67 yaşındaki Nafiya Yurdagül, bir hafta önce sol kol ve bacakta güçsüzlük ve konuşamama rahatsızlığı yaşadı. Ambulansla YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezine kaldırılan Yurdagül’ün muayenesinde, felç geçirdiği ve beynin büyük bir damarında tıkanma olduğu tespit edildi. Bunun üzerine hasta, ’mekanik trombektomi’ adı verilen yöntemle kasıktan girilen küçük bir iğne ve kateterle beyinde tıkalı olan ana damara ulaşılarak, stent yardımıyla pıhtının çıkarılması ve söz konusu damarın tekrar işler hale getirilmesiyle yeniden sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı ve Girişimsel Nörolog Doç. Dr. Aysel Milanlıoğlu ve Girişimsel Radyoloji Ünitesinde görevli Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Akdeniz tarafından kasıktan yapılan beyin anjiyo operasyonuyla beyinde oluşan damar tıkanıklığı ortadan kaldırılarak Yurdagül’ün hayata tutunması sağlandı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Doç. Dr. Aysel Milanlıoğlu’nun Van ve bölge için çok önemli olan inme merkezinin kuruluş aşamasını gerçekleştirdiğini belirtti. Felç geçiren hastaların hızlı bir şekilde en yakın inme tedavisinin yapılabileceği sağlık kuruluşuna ulaştırılması gerektiğinin altını çizen Rektör Şevli, "İnme, kalp krizi gibi acil müdahale gerektiren bir hastalık. Hastaların inme merkezlerine ulaştırılması hayati bir öneme sahiptir. İnme merkezinin hastanemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Hastane Başhekim Ümit Haluk İliklerden ise riskli bir operasyonu hastanede başarıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bölgede birçok merkezde yapılamayan operasyonları hastanemizde gerçekleştiriyoruz. Hastanemiz kentteki hastalar gibi bölgenin de umudu olmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

İnmenin beyin damarlarının tıkanması veya yırtılması sonucu kanamaya bağlı gelişen ve beyin hücrelerinin hasarlanıp geri dönüşümsüz olarak fonksiyonlarını kaybetmesi olarak tanımlandığını dile getiren Doç. Dr. Aysel Milanlıoğlu da, "67 yaşındaki hastamıza intravenöz trombolitik tedavi almasına rağmen şikayetlerinde hiçbir düzelme olmaması nedeniyle anjiyografik yöntemle pıhtının çıkarılma tedavisini uyguladık. Yarım saat süren başarılı bir müdahaleyle hasta daha anjiyo masasındayken sol kol ve bacağındaki güçsüzlüğünün tam düzeldiğini, tekrar konuşmaya başladığını gördük. 5 gün sonra hastamızı tamamen iyileşmiş olarak taburcu ediyoruz” diye konuştu.

Yemek yedikten sonra ilaçlarını almaya gittiğini ancak elinin titremeye başlamasıyla ilaçlarını alamadığını ve durumu fark eden gelininin kendisini yere düşmekten kurtardığını dile getiren Nafiya Yurdagül de, yaşananlardan sonra hastaneye kaldırıldığını söyledi. Yurdagül, kendisini tedavi eden doktorlara teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ