Van'da 'Engelsiz Kafe ve İpek Satış Mağazası' açıldı

Van’ın İpekyolu Belediyesi tarafından engellilerin işleteceği 'Engelsiz Kafe ve İpek Satış Mağazası' açıldı.

Van Haberleri 14.05.2018 17:14:20 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.05.2018 17:14

İpekyolu Belediyesi, tamamıyla engelliler tarafından işletilecek kafe ve ipek satış mağazasını açtı. Belediye giriş katında açılan kafe ve satış mağazasının açılışına Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Vali Yardımcısı Sinan Aslan, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, kamu kurum ve kuruluş amirleri, engelli ve aileleri ile vatandaşlar katıldı. Kurdele kesimini gerçekleştiren Vali Zorluoğlu, kafenin yapımı ve işletmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. 


İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk ise; kafenin, Van ve engelliler için bir şans olduğunu vurgulayarak, böyle bir organizasyona imza atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 


Konuşmaların ardından protokol üyeleri ile birlikte kafeyi gezen Vali Zorluoğlu, engellilerle sohbet etti. 


Açılışta Engelsiz Yaşam Akademisi Müzik Grubu’nun seslendirdiği türkülerle halay çeken engelliler, şarkı söyleyip şiir okudular. 


Kafenin açılmasına sevinen engelliler ise, çalışıp para kazanacaklarını söylediler. 


Engelsiz Kafe ve İpek Satış Mağazası’nın açılmasının engelliler açısından önemli olduğunu belirten Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Meltem Tarhan, “Engelsiz kafede engellilerin çalışması çok güzel. Bizler sosyal olarak birçok kafeye gidiyorduk, ama burada elbette kendimizi daha mutlu, daha huzurlu hissedeceğimize inanıyorum. Çoğunlukla burada engelli arkadaşlarımız ve ailelerimiz olacak. Engelsiz insanlarda gelecek ve bir arada sosyal bir aktivite olacağına inanıyoruz. Bunun olması bizi çok mutlu etti. Artık her gün engelsiz kafedeyiz. Ben bu anlamda İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk’e teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ