Van'da ekmek paraları ipin ucunda

Van'da Son Günlerde Etkili Olan Ve Hayatı Olumsuz Etkileyen Kar Yağışı, Baba Ve Oğluna Ekmek Kapısı Oldu.

Van Haberleri 18.02.2020 11:51:15 0
Van'da ekmek paraları ipin ucunda
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.02.2020 11:51

Van’da son günlerde etkili olan ve hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı, baba ve oğluna ekmek kapısı oldu.

Van’da soğuk ve çetin geçen kış mevsimi hayatı olumsuz etkilerken, çatılarda biriken karlar ise pek çok vatandaşın ekmek kapısı oldu. Çatı temizleyerek evine katkıda bulunan vatandaşlar, yapacak başka işlerinin olmadığını ifade ettiler. Oğluyla beraber çatılarda biriken karı temizleyerek aile bütçelerine katkı sağladıklarını ifade eden Ali Sürücü isimli vatandaş, “Van’da maalesef iş olanağı yok. Ben 43 yaşındayım, daha bir işe girmiş değilim. 4 öğrencim var. Mecburiyetten çalışıyorum. Baya zorluğu var ama yapacak başka bir işimiz yok” dedi.

Yaz mevsiminde de inşaatta çalıştığını dile getiren Sürücü, inşaat işinin de az olmasından dolayı yaz mevsiminde sadece iki ay çalışabildiklerini söyledi.

“Ekmek parası”

Bölgede iş imkanının olmaması nedeniyle babasıyla birlikte mecburen bu işi yaptığını dile getiren üniversite öğrencisi Abdurrahman Sürücü de yaptığı işin zorluğunun farkında olduğunu belirterek, “Çatılarda biriken karları temizlemek için iplerle güvenliğimizi almaya çalışıyoruz. Güvenliğin zor olduğu çatılarda ise iplerle birlikte bir arkadaşımız da yardımcı oluyor. İşimizin zorluk derecesi çok. Düşme, kayma derecemiz yüksek ama mecburiyetten yapıyoruz. Ekmek parası” ifadelerini kullandı.

“Kişi başı günlük 100 TL’ye çalışıyoruz”

6 kişilik bir ekiple çatı başına ücret aldıklarını dile getiren Sürücü, “Kişi başı günlük 100 TL’ye çalışıyoruz. Ücret, çatının meyline, üstündeki kar yoğunluğuna ve kat sayısına göre değişiyor. Eğer yüksek katlıysa, kar yoğunluğu ve tehlike boyutu fazla ise ücret artıyor” diye konuştu.

Günde en fazla iki çatı temizleyebildikleri de sözlerine ekleyen Sürücü, “Çatının üzerindeki kar yoğunluğu az ise günde iki çatı, eğer kar yoğunluğu fazla ise günde bir çatı temizleyebiliyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ