Van’da ekmeğe 30 kuruş zam yapıldı

Son zamanlarda temel gıda fiyatlarının neredeyse tamamına zam yapıldı. Bugün ise ekmeğe 30 kuruş yapıldı.

Van Haberleri 22.10.2021 20:41:06 0
Van’da ekmeğe 30 kuruş zam yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV ÖZEL
Daha önce 210 gram ekmeğin fiyatı 1 lira 50 kuruş iken yapılan 30 kuruşluk zam sonrası ekmeğin fiyatı 1 lira 80 kuruşu çıkmış oldu. 
Ekmeğe yapılan zam hakkında konuşan Van Lokantacılar, Fırıncılar, Pastacılar ve Kahvaltıcılar Odası Başkanı Osman Tuncil, “1 lira 75 kuruşluk zam 10 ay önce düşünülen bir zamdı. Fakat pandemi ve hastalık dolasıyla biz bunu bir süreliğine erteledik. Sağ olsun esnafımız fedakârlıkta bulundu. Tabi bu arada biz 1 lira 75 kuruş isterken 1 torba un 130-140 liraydı. Şuan 1 torba un 200 lira oldu. Yağ, susam bunlara yüzde 80 oranında bir artış oldu. Dolayısıyla maliyetimiz çıktı 1 lira 83 kuruşa. Biz tekrar esnaf ile bir araya geldik. Zararımız şuan yaklaşık 33 kuruş. 33 kuruşun 30 kuruşunu ekmeğe yansıttık. 3 kuruş yine kar olmadan bizde zarar ederek bir süreliğine böyle karar verdik. Fırıncı esnafına teşekkür ediyorum. Her zaman ilimiz, memleketimiz için fedakârlık yaptılar. Bu dönemde yine bizi kırmayıp fedakârlık yaptıkları için kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum. “.dedi. 
-Fırıncı esnafı da, “Ekmek fiyatlarındaki zam beklemediğimiz bir şeydi. Maliyeti yüksek olduğu için bu fiyatlardan memnun değiliz. 33 kuruşluk zammın faydası yok. Her şeyin pahalandığı bu dönemde. Ekmeğe zam yapıldığı zaman sosyal medya üzerinde ortalığı velveleye verenler çok büyük zam olduğunu düşünenler geriye dönüp un fiyatlarına ve gıda fiyatlarına baksınlar. Bugün maliyeti en düşük zamlanan şey ekmektir. Bunun dışında her şey çok pahalı. Vatandaş sebze ve meyve fiyatlarına baktığında en ucuz ekmeğin olduğunu söylüyorlar.” Şeklinde konuştu.  
Vatandaş, “Her şeye yüzde 50 yüzde 100 zam geldi. Ekmeğe 30 krş. Zam gelmesi hiçbir şey değil. Masrafları bile çıkarmaz. Piyasanın durumu içler acısı. İnsan vicdanen düşünürse ekmeğe gelen 30 krş. Zam zam değildir. Fiyatlardan az çok haberimiz var. Un ve yağa da yüksek oranla zam geldi. Bence şuanda fiyatlarda en ucuz olan ekmek. Piyasada fiyatı uygun olan ekmektir.”
Vatandaş, “Zam hakkında artık bir şey düşünemiyorum. Hep aşağılardayız. Hiç yukarı çıkmıyoruz.”
Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem