Van’da “Eğitim Pratiğimiz ve 2023 Eğitim Vizyonu” kongresi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü öncülüğünde Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nün organize ettiği "Eğitim Pratiğimiz ve 2023 Eğitim Vizyonu” kongresinin açılışı gerçekleştirildi.

Van Haberleri 20.03.2019 13:46:55 0
Van’da “Eğitim Pratiğimiz ve 2023 Eğitim Vizyonu” kongresi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.03.2019 13:46

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü öncülüğünde Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nün organize ettiği "Eğitim Pratiğimiz ve 2023 Eğitim Vizyonu” kongresinin açılışı gerçekleştirildi.

Van YYÜ’de düzenlenen “Eğitim Pratiğimiz ve 2023 Eğitim Vizyonu” kongresi, saygı duruşu yapıldıktan sonra İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. YYÜ Rektörlüğü öncülüğünde Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nün organize ettiği kongrenin açılışında konuşan YYÜ Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, bu sempozyumun yapılmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen 2023 Eğitim Vizyonuyla ilgili toplantıdayken karar verdiğini söyledi. Rektör Battal, "Toplantıda arkadaşlara mesaj atarak bir kongre yapmamız gerektiğini söyledim. Çünkü Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak bizim bir geleneğimiz var. Türkiye’deki eğitim ile ilgili bütün sorunlara başından beri biz çok hassas davrandık ve bu konularda çok ciddi çalışmalar yaptık. Deprem döneminde birçok sorunla uğraşırken bile bir eğitim çalıştayı yaptık. Bu çalıştayın raporlarını da Milli Eğitim Bakanlığına sunduk" dedi.

Rektör Battal, 2023 Eğitim Vizyonu ile ilgili olarak Türkiye’deki bilim insanlarını, uzmanları çağırıp Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde eğitimle ilgili konuları tartışıp, bunları yazılı bir eser halinde getirerek Türkiye’nin eğitim sistemini mercek altına almak istediklerini ifade ederek, "Bu yüzden bu çalışma, bu kongre çok önemli. İnanıyorum ki ülkemizin 2023 vizyonu kapsamında önemli görüşler, önemli konular ortaya konulacak. Ve bunları da Milli Eğitim Bakanlığımıza yollayacağız. Bu sempozyumun yapılmasında bize desteğini esirgemeyen valimize teşekkür ederim. Ayrıca sempozyumda emeği geçen Van Büyükşehir Belediyesine, DAKA’ya, Van Kültür ve Turizm Müdürümüze, ilçe kaymakamlarımıza, ilçe belediyelerimize, Milli Eğitim Müdürlüğüne, eğitim fakültesi dekanımıza, bu organizasyonun başından sonuna kadar zahmetini çeken Doç. Dr. Fuat Tanhan ve düzenleme kurulu ekibi ile siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Fuat Tanhan da, kongreyle ilgili bilgiler vererek, kongreyi destekleyen kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Tanhan’ın ardından Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Hasan Tevke de birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından açılış konferansını veren Prof. Dr. Necmettin Tozlu, "Eğitim Vizyonuz Üzerine" başlıklı bir sunum yaptı. Sunumdan sonra Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı ile YYÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü tarafından düzenlenen "Çocuk Geline Hayır" temalı sergi protokol tarafından gezildi.

Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu, Edremit, Tuşba belediyeleri ile DAKA, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, YYÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü tarafından desteklenen kongrede; 8 salonda 140 bildiri sunulurken, 13 ayrı oturumda da eğitim vizyonu tartışılacak.

Türkiye’nin farklı üniversitelerinden çok sayıda akademisyenin katkı sunduğu kongreye Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demirel, Genel Sekreter Prof. Dr. Yusuf Uzun, akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ