Van'da 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı' töreni

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, “15 Temmuz şehitlerimizi, gazilerimizi, terörle mücadele şehitlerimizi asla unutmayacağız. Aydınlık bir geleceğe koşar adım ilerlerken, şehitlerimizin aziz hatırasını d

Van Haberleri 29.01.2018 14:32:02 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.01.2018 14:32

Van Valiliği tarafından Elite World Van Hotel’de, ‘Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni’ gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehit ailelerine ve gazilere yönelik mesajı okundu. Ardından bir konuşma yapan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, şehit yakınlarına ve gazilere sahip çıkmanın en çok önemsedikleri vazifelerinden olduğunu söyledi. Valiz Zorluoğlu, “Sizler, bu ülkenin birlik ve bütünlüğünü korumak için can veren şehitlerimizin bizlere emanetisiniz. Bu toprakların her bir karışı, bin yıl boyunca aziz şehitlerimizin kanıyla sulanmıştır. Dün Gelibolu’da, Trablusgarp’ta, Sarıkamış’ta istiklal mücadelesi verenleri, 120 Vanlı kahraman çocuğun destanını asla unutmayacağız. 15 Temmuz şehitlerimizi, gazilerimizi, terörle mücadele şehitlerimizi asla unutmayacağız. Aydınlık bir geleceğe koşar adım ilerlerken, şehitlerimizin aziz hatırasını daima canlı tutacağız” dedi.

“O karanlık günleri geride bıraktık”
 

Terörle mücadelede karanlık günleri geride bıraktıklarını ifade eden Zorluoğlu, “Burada bir Vanlı kardeşimin dahi huzurunu bozmaya çalışan olursa karşısında bizi bulur. Yıllarca bu bölgenin kalkınmasını istemediler. Şiddetle, kaosla, çatışmayla insanlarımızı korkuttular, sindirdiler. Şükürler olsun ki, bugün o karanlık günleri geride bıraktık. Şehitlerimizin ailelerine bıraktığı en büyük şeref payesi, canları uğruna verdikleri vatan mücadelesidir. Başka hiçbir şeyle mukayese edilemeyecek bu mirası, bu milletin evlatları olarak aynı ruh ve inançla taşımaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 

Zeytin Dalı Harekâtında, bölgenin barış ve huzurunun tesisi için mücadele eden Mehmetçiğe temennilerde bulunan Zorluoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da sizleri daima başımıza taç edecek, asla yalnız bırakmayacağız. Hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyor, bütün şehitlerimize tekrar rahmet diliyorum. Allah bu ülkenin genç fidanlarını her türlü düşmandan muhafaza etsin, devletimize ve milletimize zeval vermesin.”
 

Konuşmaların ardından 4 şehit ailesine "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" takdim edilirken, devam eden törende şehitlerin öz geçmişleri okunduğu sırada ise duygulu anlar yaşandı.
 

Törene Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, kurum amirleri ve şehit aileleri katıldı.
 

Program, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ