Van’da devlet ile vatandaş ikinci kez camide bayramlaştı

Van’da resmi bayramlaşma töreni bu yıl ikinci defa Van Valisi Mehmet Emin Bilmez önderliğindeki protokol üyeleri ile Yukarı Nurşin Camisi’nde halkla beraber kutlandı.

Van Haberleri 12.08.2019 21:38:54 0
Van’da devlet ile vatandaş ikinci kez camide bayramlaştı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL
 
Van’da resmi bayramlaşma töreni bu yıl ikinci defa camide halkla birlikte kutlanıldı. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, aldığı kararla resmî bayramlaşma töreni ilk defa Ramazan Bayramı’nda Norşin Camisi’nde vatandaşla birlikte kutlamıştı. Resmî bayramlaşma namazının Saat 05.50’te kılınacağı Norşin Camisine vatandaş erken saatlerde gelmeye başladı. 
 
Yukarı Nurşin Camii’nde bu yıl ikincisi yapılan  resmi bayramlaşma törenine Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’in yanı sıra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Van İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan,  Van İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, AK Parti Van Milletvekilleri Abdulahat Arvas, Osman Nuri Gülaçar, İrfan Kartal, Edremit Kaymakamı Atıf Çiçekli, İpekyolu Kaymakamı Cemil Öztürk, Tuşba Belediye Başkan Salih Akman,  Edremit Belediye Başkanı İsmail Say,  Van İl Müftüsü Ömer Keskin,  AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Van Ticaret Borsası Başkanı Nayif Süer, Van OSB Başkanı Mehmet Aslan, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Memur-Sen Van İl Başkanı Mehmet Ali Uca, kamu kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
BAYRAM RESPSİYONU HALK İLE CAMİDE 
Bayram namazı sonrası camide kurulan platform önünde protokol üyeleri , vatandaş ile bayramlaştı.  Protokol üyeleri ile vatandaş, yaklaşık bir saat süren resmi bayramlaşma sonrası alanda kurulan resepsiyona geçildi. Burada bayramlaşmaya gelen vatandaşlara çay, simit ve lokum ikram edildi. Gelenek hailne getirilen resmi bayramlaşma, daha sonra Akköprü Mezarlığında okunan dualarla devam etti. 
 
PROTOKOL İLE VATANDAŞ BAYRAMDA BİR ARDA
Potokol ile Van halkının birlikte bayramlaşması birlik ve beraberliğin ne derece köklü olduğunu  göstergesi olduğunu vurgulayan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Kurban Byaramı’ni barış ve huzura vesile olmasını diledi.
 
ABDULAHAD ARVAS, "PAYLAŞMANIN ADI"
Resmî bayramlaşmayı vatandaşla birlikte kılan AK Parti Van Miletvekili Abdulahat Arvas, bayram namazının kardeşliğin, sevginin ve paylaşmanın adı olduğunu vurguladı. Bayramları taçlandıran da bayram namazı olduğunu belirten Arvas, resmî bayramlaşmayı halkla birlikte camide kutlanıyor olmasın bayramın önemini iyice ortaya koyduğunu vurgulayarak; “Allah ibadetlerinizi Kabul buyursun. Kurban Bayramınız Mübarek olsun” dedi. 
 
HAMDULLAH ŞEVLİ, "VAN’A AYRI BİR GÜZELLİK KATIYOR’
Halkla birlikte bütün resmî protokolün camide bayramlaşması Van’a ayrı bir güzel hava kattığını ifade eden Van Yüzüncü Yıl Rektörü Prof. Hamdullah Şevki’ni, “Bu yıl ikincisi yapıldı. Kurban Bayramının tüm ulusumuza ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini dilerim” dedi.  
 
NAYİF SÜER, "BUNDAN DAHA GÜZEL OLUR"
Van Ticaret Borsası Başkanı Nayif Süer ise birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarının iyice güçlendiği bu özel günlerde vatandaşla olmak çok anlamlı olduğunu söyledi. Nayif, “Bayramlar sevgiyi, mutluluğu, huzuru paylaşmaktır. Mübârek Kurban Bayramınızı kutlar, size, ailenize, ülkemize ve tüm İslâm Âlemine barış, kardeşlik ve huzur dolu nice bayramlar dilerim“ dedi.
 
OSMAN NURİ GÜLAÇAR, "‘VATANDAŞLA BİRLİKTE NAMAZA DURDUK"
AK Parti Van Milletvekilli Osman Nuri Gülaçar,  bayramın birlik beraberlik ve kardeşliğe vesile olmasını dileyerek, “Van Valiliğmiz tarafından organize edilen Bayram Namazı buluşmasında yüzlerce hemşehrilerimiz ile beraber namaza durduk. Namazın ardından ise hemşehrilerimiz ve güvenlik güçlerimiz ile bayramlaştık. Bu geleneği bundan sonra daha da güçlü bir şekilde süründüreceğiz.” İfadelerini kullandı. 
 
İRFAN KARTAL, "BİRLİK VE BERABERLİK FOTOĞRAFI"
Bayramın birlik ve beraberliğe nasıl vesile olduğunun en güzel örneğini yaşadıklarını anlatan AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal, Van Valiliğmiz tarafından düzenlenen Bayram Namazı Buluşmasında hemşehrilerimiz ile beraber namazımızı secde ettik. Bayram namazımızın ardından ise vatandaşlarımız ile bayramlaştık. Rabbim nice güzel bayramlara ulaşmayı nasip eylesin” sözlerini kullandı. 
 
İSMAİL SAY, "HUZURA VESİLE OLSUN"
Değerlerin nasıl bir gelenek halinde bir arada yaşandığına ikinci defa şahit olduğuna tanıklık ettiklerini belirten Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, “Bayram Namazı sonrası Valimiz Sayın Mehmet Emin Bilmez ve protokol üyeleri ile birlikte vatandaşlarla bayramlaştık. Bu bayramın öncelikle memleketimize, bölgemize huzur getirmesini diliyorum” dedi. 
 
SALİH AKMAN, "DEVLET VATANDAŞ BULUŞMASI"
İslam âleminin Kurban Bayramını kutlayan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, “Bir gelenek haline gelen vatandaşla bayramlaşma merasimi devlet vatandaş buluşmasının güzel bir örneğidir. Bu vesile ile Kurban Bayramının İslam âlemine ve dünyaya huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem