Van'da Cyberknife toplantısı

Van’da, Medicana International Ankara Hastanesi uzmanları tarafından hekimlere Cyberknife (Tümörlere ameliyatsız tedavi) hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Van Haberleri 14.04.2018 14:04:36 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.04.2018 14:04

Double Tree By Hilton Van Otelinde düzenlenen bilgilendirme toplantısına Van, Hakkari, Bitlis, Ağrı, Iğdır ve Tatvan’da hizmet veren hekimler katıldı. Medicana International Ankara Hastanesi Radyasyon Onkolojisi uzmanı Prof. Dr. Kaan Oysul ve Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Sait Şirin tarafından hekimlere tümörlere ameliyatsız tedavi yöntemi ve Cyberknife cihazı hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Toplantıda bir açıklama yapan Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Kaan Oysul, radyo terapide son yıllarda büyük gelişmelerin yaşandığını ifade ederek, “Bu gelişmelerden birisi de Stereotaktik Radyocerrahi (SRS) adını verdiğimiz tedavidir. Bu tedaviyi birkaç cihazla yapabiliyoruz. Bu cihazlardan biri de Cyberknife cihazıdır. Bu cihaz, hem kafa içerisindeki lezyonlarda hem de bütün bedende bulunan kanserlerde kullanılabilmektedir. Cerrahiye gerek kalmaksızın hastaları Cyberknife cihazı ile tedavi etmemiz mümkün” dedi.


Bu tür toplantıları Türkiye genelinde yaptıklarını dile getiren Oysul, “Daha önce 10’a yakın ilde bu toplantıyı yaptık. Esas amacımız, Stereotaktik Radyocerrahinin ve Stereotaktik beden radyo terapisi adı verilen bu tedavinin Türkiye’de yaygınlaşmasıdır. Bizim bu tedavilerde 20 yıllık bir tecrübemiz var. Faydalarını gördükçe bunun daha yaygın bir şekilde hastalara ulaştırılmasını hedefledik. Bu 20 yıl içinde baya yol kat ettik. Ama bu cihazların yatırım maliyeti yüksek olduğu için ne yazık ki her yerde yok. Sadece belli merkezlerde var. Bu nedenle bu tür cihazların olmadığı illere gidip, bu tedavinin etkilerini ve yan etkilerini anlatıyoruz. Amacımız, kanserli hastalarımıza daha iyi, daha etkili tedaviler sunabilmektir” ifadelerini kullandı.


Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Sait Şirin ise Cyberknife tedavisinin bir radyocerrahi sistemi olduğunu dile getirerek, “Radyocerrahi sistemi; yüksek doz radyasyon ışınını beynin veya vücudun herhangi bir yerinde tümör gibi bir hedefte odaklayabilmek ve bu odakladığımız yerde ise tümör kanserini öldürebilen bir sistemdir. Cerrahi önemlidir ama bazı vakalarda Cyberknife radyocerrahi de cerrahi kadar etkili olabiliyor. Cyberknife tedavisi, daha düşük yan etkilerle ve hastaneye yatırmadan, hastanın ayakta gelip gidebileceği bir tedavidir. Beyin tümörlerinde, beynin damar yumaklarında, prostat kanserlerinde ve akciğer kanserlerinde biz Cyberknife tedavisini kullanıyoruz” şeklinde konuştu.


Toplantı soru cevap ile sona erdi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ