Van'da Cuma Namazı bu hafta camilerde mi kılınacak? İl Müftüsü Keskin açıkladı..

Van İl Müftüsü Ömer Keskin, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın, maske ve mesafe kurallarına uyularak tüm vakit namazlarının camilerde cemaatle kılınabileceğini açıkladığını belirterek, bu süreçte Van’da Cuma Namazlarını camile

Van Haberleri 25.06.2020 21:12:40 0
Van'da Cuma Namazı bu hafta camilerde mi kılınacak? İl Müftüsü Keskin açıkladı..
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, maske ve mesafe kurallarına uyularak tüm vakit namazlarının camilerde cemaatle kılınabileceğini açıkladı. Van İl Müftüsü Ömer Keskin, Van’da vakaların attığını belirterek, “Bu vakaların artışını dikkate alarak Van Merkez ve ilçelerimizde geçen hafta olduğu gibi bu haftada açık alanlarda Cuma namazımızı kılacağız” dedi.

“VAN’DA VAKALAR ARTTI”
Van’da toplamda 800’ün üzerinde vaka bulunduğunu belirten Müftü Keskin, “Vaka Türkiye’de pik yapmışken, Van çok daha iyi durumdaydı. Son zamanlarda kaçak taziyeler, yemekler vs. akraba ilişkileri biraz ihmal ettik. Bu konuda dikkat ekmek lazım. Acıyı çoğaltmamak, musibeti arttırmamak lazım. Biraz daha sabırlı olalım. Evimizde kalalım, kalabalık yerlere girmeyelim. Sadece bir taziyeden dolayı 125 kişiye virüs bulaştı. Bir asker uğurlamasında 50 kişiye virüs bulaşıyor. Temizliğe, maskeye, dezenfektana, sosyal mesafeye dikkat edelim. Dün itibariyle camilerimizde 5 vakit cemaatle namaza izin çıktı. Bilim Kurulunun görüşleri doğrultusunda, Diyanet İşleri Başkanlığımızın açıklaması bu yöndeydi. Daha önce sadece öğlen ve ikindi namazlarında cemaatle kurallara uyarak namaz kılabiliyorduk. Şimdi 5 vakit cemaatle camilerimizde maske, mesafe ve dezenfektana uyarak kendi seccademizi getirerek kılabileceğiz. Cuma Namazı ile ilgili İçişleri Bakanlığımızın genelgesinde aşırı sıcak, yağmur varsa içeride şartlara dikkat edilerek kılınabilir deniyor. Dünde Sayın Valimizle bu konuyu görüştük. Van’da vakalar arttı. Şuanda vaka sayısı 800 üzerinde. Virüs artık sokaktan da bulaşmaya başladı. Özellikle bir şey yok deyip de ihtiyacımız yoksa çarşı, pazara çıkmamakta fayda var. Bu vakaların artışını dikkate alarak Van Merkez ve ilçelerimizde geçen hafta olduğu gibi bu haftada açık alanlarda Cuma namazımızı kılacağız. Cenab-ı Hak bizi biran önce bu musibetten kurtarsın” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem