Van'da 'Bitkilerin Ekonomiye Kazandırılması' semineri

Van’ın Tuşba Belediyesi tarafından “Bitkilerin Ekonomiye Kazandırılması” ile ilgili bir seminer düzenlendi.

Van Haberleri 30.04.2018 14:09:57 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.04.2018 14:09

Tuşba Belediyesi tarafından “Van İli ve Çevresi Bitkilerinin Ekonomiye Kazandırılması” ile ilgili verilen seminerde, bölgenin tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda zengin bir floraya sahip olduğuna dikkat çekildi. Van İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün konferans salonunda düzenlenen seminere Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Görentaş, Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Özçelik, muhtarlar ve sanayiciler katıldı. 


İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Görentaş’ın açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, belediye olarak Van ekonomisine nasıl bir katkı sağlayabiliriz gayreti içerisinde olduklarını belirtti. Yerel yönetimlerin sadece asfalt, park, yol ve su işleriyle uğraşmadığını ifade eden Başkan Özgökçe, “Asıl ilgi alanımızdan bir tanesi de halkımızın ekonomik olarak kalkınmasını sağlamaktır. Van’da bitki çeşitleri, faydalı bitkiler ve Doğu Anadolu’nun tıbbı aromatik bitkileri denilince ilk akla gelen Prof. Dr. Hasan Özçelik Hocamızdır. Bitkilerin bölgesel ve yöresel isimlerini yazdıktan sonra, halk bunları hangi amaçla kullanıyor ve bunları ekonomiye nasıl kazandırabiliriz şeklinde çalışmaların da yapılması gerekiyor” dedi. 


Van’da 4 bine yakın bitki çeşidi bulunduğunu ve bunların yaklaşık 400 çeşidinin endemik tür olduğuna dikkat çeken Özgökçe, sözlerini şöyle sürdürdü: 


“Bitki çeşitliliği konusunda çok önemli bir floraya sahibiz. Zengin çeşitliliğin fakir bekçileri olmayalım. Bu anlamda zengin çeşitliliğin, zengin bekçileri olalım. Tıbbı ve aromatik bitkilerin ekonomiye kazandırılması açısından hocamız önemli bir sunum yapacaklardır. Hocamız, Van Yüzüncü Yıl Üniversitemizin ilk kurulduğu yıllardan bu yana serhat şehrine hizmet yaptı. Bu anlamda hocamıza Vanlılar adına çok teşekkür ediyorum.” 


Yapılan konuşmaların ardından Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Özçelik, “Bitkilerin Ekonomiye Kazandırılması”yla ilgili seminer verdi. 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ