Van'da 'Bitkilerin Ekonomiye Kazandırılması' semineri

Van’ın Tuşba Belediyesi tarafından “Bitkilerin Ekonomiye Kazandırılması” ile ilgili bir seminer düzenlendi.

Van Haberleri 30.04.2018 14:09:57 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.04.2018 14:09

Tuşba Belediyesi tarafından “Van İli ve Çevresi Bitkilerinin Ekonomiye Kazandırılması” ile ilgili verilen seminerde, bölgenin tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda zengin bir floraya sahip olduğuna dikkat çekildi. Van İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün konferans salonunda düzenlenen seminere Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Görentaş, Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Özçelik, muhtarlar ve sanayiciler katıldı. 


İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Görentaş’ın açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, belediye olarak Van ekonomisine nasıl bir katkı sağlayabiliriz gayreti içerisinde olduklarını belirtti. Yerel yönetimlerin sadece asfalt, park, yol ve su işleriyle uğraşmadığını ifade eden Başkan Özgökçe, “Asıl ilgi alanımızdan bir tanesi de halkımızın ekonomik olarak kalkınmasını sağlamaktır. Van’da bitki çeşitleri, faydalı bitkiler ve Doğu Anadolu’nun tıbbı aromatik bitkileri denilince ilk akla gelen Prof. Dr. Hasan Özçelik Hocamızdır. Bitkilerin bölgesel ve yöresel isimlerini yazdıktan sonra, halk bunları hangi amaçla kullanıyor ve bunları ekonomiye nasıl kazandırabiliriz şeklinde çalışmaların da yapılması gerekiyor” dedi. 


Van’da 4 bine yakın bitki çeşidi bulunduğunu ve bunların yaklaşık 400 çeşidinin endemik tür olduğuna dikkat çeken Özgökçe, sözlerini şöyle sürdürdü: 


“Bitki çeşitliliği konusunda çok önemli bir floraya sahibiz. Zengin çeşitliliğin fakir bekçileri olmayalım. Bu anlamda zengin çeşitliliğin, zengin bekçileri olalım. Tıbbı ve aromatik bitkilerin ekonomiye kazandırılması açısından hocamız önemli bir sunum yapacaklardır. Hocamız, Van Yüzüncü Yıl Üniversitemizin ilk kurulduğu yıllardan bu yana serhat şehrine hizmet yaptı. Bu anlamda hocamıza Vanlılar adına çok teşekkür ediyorum.” 


Yapılan konuşmaların ardından Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Özçelik, “Bitkilerin Ekonomiye Kazandırılması”yla ilgili seminer verdi. 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor forvet hattını Tayyip Kanarya ile güçlendirdi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ