Van'da binlerce kişi terörü ve darbe girişimini lanetledi

Van’da Darbeye ve Teröre Hayır Platformu tarafından düzenlenen yürüyüşte binlerce kişi terörü ve darbe girişimini lanetledi.

Van Haberleri 20.08.2016 20:58:59 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.08.2016 20:58

Van’da Darbeye ve Teröre Hayır Platformu tarafından düzenlenen yürüyüşte binlerce kişi terörü ve darbe girişimini lanetledi.

Kurtuluş Parkı önünde bir araya gelen binlerce kişi, Kazım Karabekir Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve İskele Caddesi üzerinden 17 Ağustos tarihinde bombalı saldırının yapıldığı 2 Nisan Polis Evi’ne kadar yürüdü. Burada Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma yapan Van Valisi İbrahim Taşyapan, yürüyüşe katılan kalabalığın, teröre karşı verilen en güzel cevap olduğunu belirtti. 15 Temmuz tarihinde hain bir darbe girişimi yaşadıklarını hatırlatan Vali Taşyapan, “Sizin bu birlikteliğiniz, beraberliğiniz, kardeşliğiniz, bu ülkenize hep beraber sahip çıkmanız olduğu sürece hiçbir terör örgütü, bu milletin birliğini, beraberliğini ve bütünlüğü hiçbir zaman bölemeyecektir. Bildiğiniz gibi 15 Temmuz tarihinde hain bir darbe girişimi yaşadık. Bu darbeyi ülkemize planlayanlar Allah’ı, milleti hesap etmemişlerdir. Bu milletin tankların önüne yatacağını hesap etmemişlerdi. Milletin parasıyla alınan silahların, uçakların kendine karşı kullanacağı akıllarına gelmemişti. Millet onların karşısında çelik gibi durdu ve gönderilecekleri yere gönderdiler” dedi.

Darbe girişiminin ardından Beşyol Meydanı’nda 27 gün boyunca tutulan nöbetin birlerinin uykusunu kaçırdığını ifade eden Taşyapan, “Polisimiz ve askerimizin karşısına çıkamayan PKK patlayıcılar ile şehir merkezlerine çıkmaya başladı. Bulunduğumuz meydanın yan sokağında büyük bir patlayıcıyla patlama yaptılar. Burası hem polis karakolumuz, hem de polis evimizdir. Burada yeni göreve gelen ve yeni görev yerlerine gidecek olan polislerimiz vardı. Ama hedefleri sadece polisimiz değildi. 20 polisimizin yanı sıra 51 sivil vatandaşımız yaralandı. 2 sivil vatandaşımız ve 2 polisimiz şehit oldu. Birçok işyerimiz zarar gördü. Bu terör örgütü en fazla bu yörenin insanına zarar vermektedir” ifadelerini kullandı.

Milletin birlikteliği ve güvenlik kuvvetlerinin mücadelesi ile terörün sonunun geleceğini dile getiren Vali Taşyapan, şunları söyledi:
“Zulüm hiçbir zaman ebedi olamaz. Allah’ın zulme rızası yoktur. Bu zulüm inşallah onları kanlarında boğacaktır. Vatandaşlarımıza zarar verdiler. Ekmeklerini kazanmak isteyen gencecik çocuklarımızı burada şehit ettiler. Şehitlerimizin kanları onları boğacaktır inşallah. Bu memleketin çocuklarıyız. Sıfatımız ne olursa olsun hepimiz kardeşiz. Biz bu vatanı sokakta bulmadık. Şehitlerimizin kanları ile hep beraber kurtardık ve hep beraber sahip çıkacağız. Hiç kimseye verecek ne yerimiz var, ne de kimsenin bir karış toprağında gözümüz var. Terör bizlere zarar verebilir ama bir gün mutlaka ayağımızın altına gelecekler. Bunu hep birlikte göreceğiz. Ben bugün bu manzarayı burada gördükten sonra Vanlıların yüreğinin kıpır kıpır olduğuna inanıyorum. Bunları bize gösteren Rabbimize şükürler olsun. Terör karşısında durduğunuz için, polisimize ve askerimize sahip çıktığınız için hepinize teşekkür ediyorum.”

Darbeye ve Teröre Hayır Platformu adına konuşan Osman Yüksel ise Türkiye’de dili, dini, ırkı ne olursa olsun herkesin kardeşlik bağı ile teröre en ciddi cevabı vereceğini belirterek, “Bu kanlı, kirli saldırılar; birlikte ortaya koyduğumuz kararlılığı daha da pekiştirecektir. Ülkemizi yıkmak, gelişmemizi sekteye uğratmak için varlıklarını ortaya koyanların iradesini akamete uğratmak için sağduyulu davranmalı, el ele verip birliğimizi daha da güçlendirmeliyiz. Terör örgütleri er ya da geç 81ilde yüreklerini birleştiren 79 milyon kardeş karşısında diz çökecek, aman dileneceklerdir”şeklinde konuştu.

Kalabalığın ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’‘Kahrolsun PKK’‘Muhammed’in ordusu PKK’nın korkusu’ sloganları ile devam eden basın açıklaması İl Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından okunan dua ile sona erdi.

Yürüyüşe Van Valisi İbrahim Taşyapan, İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, CHP İl Başkanı Mehmet Kurukçu, Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, Van Hızır Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan ve bazı STK temsilcileri ile binlerce kişi katıldı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ